Anlita advokat för smidigt företagande

Businessman,And,Lawyer,Discuss,The,Contract,Document.,Treaty,Of,The

Marknadsföring är en kul och intressant bransch att arbeta med som ständigt kommer med nya utmaningar. Det gäller att vara både kreativ och att kunna tänka utanför boxen, samtidigt som du måste hålla dig a jour med nya lagar och bestämmelser. Nya produkter, medier och attityder gör den juridiska aspekten av att driva företag till en regelrätt djungel.

För att det ska gå så smidigt till som möjligt är det klokt att anlita en advokatbyrå som kan hjälpa dig att sköta ditt företag på rätt sätt. Erfarna jurister kan till exempel upprätta vattentäta kontrakt och inköpsavtal, skydda dina rättigheter och ge dig rådgivning när du har funderingar.

Skaffa en husadvokat

Det finns flera olika sätt att anlita en advokatfirma på och ett populärt alternativ är att skaffa en så kallad husadvokat. Det innebär att du har en konstant öppen kanal till din advokatfirma som löpande kan ta hand om olika frågor, ungefär som om du hela tiden hade en advokat på ditt kontor. För dig som sysslar med marknadsföring är det särskilt praktiskt då du säkert jobbar med olika klienter, medier och produkter och på så sätt kommer behöva svar på frågor, ha någon som granskar dina avtal och kan komma med förslag och insikter.

I Sverige är det framförallt Konsumentverket som har hand om reglerna vad gäller marknadsföring och de uppdateras ständigt. I och med sociala mediers växande kraft har till exempel nya lagar kommit gällande hur reklam får gå till online. I grannlandet Norge har det nyligen blivit olagligt att inte tydligt informera om bilder blivit retuscherade. Med en bra advokat kan du hålla dig uppdaterad om vad som gäller och istället koncentrera dig på det du verkligen är bra på.

Skydda företaget internt

En annan viktig faktor som gör en advokatfirma ovärderlig är de interna förhållandena på ditt företag. Vilka rättigheter och skyldigheter har dina anställda, hur är det med de nya reglerna för anställningsskydd och vad händer med försäkringar och hyresavtal? Det är minst lika viktigt att ditt företag drivs korrekt som att de tjänster eller varor du säljer är lagliga. Med stöd från kompetenta och erfarna advokater har du den grundtrygghet du behöver för att lyckas med din verksamhet.