Inred ditt kontor praktiskt och välkomnande

Det finns mycket planering som ska göras när du har fått ett nytt kontor och ska inreda det. Du behöver ta hänsyn till både dig själv och dina kunder så att alla ska trivas och känna sig välkomna när de kliver innanför tröskeln. Fundera på förvaringslösningar, att alltid bunkra upp med viktiga saker på lagret samt att funktion och design har en bra balans.

Oavsett vem som kommer in på kontoret så är det viktigt att mötas av ett bra första intryck. Det blir som en del av din marknadsföring. Detsamma gäller andra utrymmen som kök och toaletter. En toalett på ett kontor ska vara inbjudande för såväl anställda som kunder. Det betyder att det alltid ska finnas tillgång till toalettpapper, pappershanddukar och en papperskorg, samt att toaletten alltid ska vara städad och fräsch. För att säkerställa det är det bra att anlita kontorsstäd någon gång i veckan.

Färger, former och karaktär

Precis som ditt hem bör även kontoret inredas med omsorg. Tänk på att kontoret ska spegla din företagsanda och företagets egna färger så att det går en röd tråd även i inredningen. Kunder och anställda ska känna igen sig när de kommer in till dig. Har du till exempel mycket grönt i loggan kanske du också ska satsa på en grön inredning till viss del. Tänk hur du inreder med gardiner, möbler, mattor och andra textiler. Fundera också på vilka färger väggarna ska vara i och glöm för all del inte växter och blommor.

Kanske ditt företag vill ge ett ledigt och roligt intryck. Då kan du måla väggar med en glimt i ögat och sätta ett extra piffigt intryck på inredningen. En arbetsplats ska vara trevlig att vistas på oavsett om det är en advokatfirma som vill ge ett seriöst intryck, eller en reklambyrå som vill visa sin kreativitet. Dock gäller det att matcha företaget med inredningen på ett bra och smart sätt, kanske även med återanvända saker för mer miljötänk.

Några bra tips vid kontorsinredning:

  • Skapa blickfång redan i entrén så folk får ett bra första intryck, kanske med foton, citat eller rörliga bilder på skärmar.
  • Inred med smarta och coola kontorsvaror på skrivbordet som dels är fina att titta på men som också ger bättre organisation.
  • Satsa på detaljer som tavelväggar, plantor i grupp, snygga lampor och ljusslingor för att göra det mer ombonat.

Ta gärna hjälp av en inredare

Om du vill ha hjälp att skapa både ett personligt och professionellt intryck på kontoret så kan det vara värt att ta hjälp av en inredare. Den personen kommer att ställa frågor om vad företaget står för och naturligtvis din budget. Allt för att ge en bra balans mellan karaktär, professionalism och funktion.

Viktigt med ergonomi och belysning

Alla arbetsplatser måste ha en bra ergonomi och bra belysning beroende på vad som åstadkoms innanför väggarna. idag när många sitter framför datorn en längre tid under arbetsdagen får du tänka på att kontorsbord och stolar ska uppfylla kraven för bra arbetsställning. Dina anställda och du själv ska inte få ont i ryggen, huvudvärk eller riskera sin säkerhet under arbetet. Att inreda ett kontor kräver planering även för dessa aspekter som trots allt är mycket viktiga för att göra arbetsdagen bättre för alla som jobbar där.