Pressträff inför premiären utav teatern Morbror Vanja

15 oktober, 2014

Jag har varit på pressträff inför premiären utav teatern Morbror Vanja tillsammans med Anne. Hela ensemblen medverkade och vi fick se på ett utdrag ur tredje akten. Regissören Yana Ross berättade om produktionen och flera möjligheter gavs för intervjuer och att ta bilder.
Det var Anton Tjechov som skrev pjäsen Morbror Vanja för 110 år sedan och ännu är samma frågor lika heta; Vad stoppar oss egentligen från att förändra våra liv? Och varför är vi så dåliga på att vara lyckliga? För regin nu, 110 år senare, står den uppmärksammade och prisbelönta Yana Ross som nu Sverigedebuterar på Uppsala stadsteater!
Som första kvinna någonsin fick Yana priset Best Director of the Year Award för hennes uppsättning av Slobodzianek’s Vår klass på Litauens Nationalteater under den internationella teaterfestivalen Sirenos i Vilnius hösten 2013.

yana ross
Regissören Yana Ross, jag och Elisabeth Wennerström som sköter all presskontrakt på stadsteatern

morbror-vanja-025
Yana Ross och i bakgrunden ser ni Anne in action som sitter i en säng och intervjuar skådespelarna Emelie Wallberg och Mattias Olsson

Moa Silén
Skådisarna Linda Kulle och Moa Silén. Moa hämtade och visade upp sin låtsas gravidmage, den kändes väldigt äkta!

morbror-vanja-003
En bild från smakprovet vi fick se på under pressträffen

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Bulimifri 15 oktober, 2014 at 15:48

    Tack så hemskt mycket för dina fina ord och enorma omtanke. Det är högst uppskattat och det värmer verkligen i hjärtat när det finns så fina och stöttande människor:) Tack än en gång för din omtanke <3

  • Leave a Reply

    två − ett =