VLOGGING – VILKEN PLATTFORM?

8 januari, 2018

Jag är lite kluven i det här med vloggning! Jag vill komma igång med det igen men osäker på vart.

YOUTUBE

Det jag gillar med att ha klippen på youtube är att det sparas, det är kul för mig och barnen att gå tillbaka och kolla vad vi gjorde och så vidare. De älskar att kolla på klippen när vi gjort något, till exempel utlandsresa, Kolmården, Muminvärlden och så vidare. Sen tycker jag att det är roligt att redigera och att tänka lite när en filmar, vad som kommer bli snyggt att klippa ihop med vilket klipp, lite kreativitet!

INSTASTORY
Samtidigt så skulle jag vilja ha det på Instagram, i story´s. Men det super mega tråkiga är att det inte sparas. ”Det är bara att spara ner klippen” tänker du. Jo visst, men vart ska jag göra av dom sen? Ladda upp på youtube i efterhand? Då kommer ingen kolla och min kanal kommer se så oattraktiv ut, haha. Sen är det inget roligt att redigera klipp som ingen kommer kolla på (efter som ni redan sett de i story´s i så fall) Men smidigt att ha allt på en plattform. Skulle älska om Story´s vart som snapchat, att det inte avbryts om en pratar utan att det istället bara laddas upp som flera klipp.

Jag frågade på Instagram vad ni föredrar och det kan sammanfattas som något i stil med detta;
Det var väldigt jämnt, men de flesta ville ha vloggar i Story´s på Instagram
Ni föredrog att ha allt på en plattform, för ni orkade inte hålla på och klicka er runt till olika ställen.
Många använde inte youtube.
Ni hade kanske inte tiden att sitta och kolla på en hel vlogg i youtube och föredrog då Story´s där en kan kolla lite då och då när det passar.
Ni föredrog Story´s för då var det NU och inte en vlogg som ibland kanske kan laddas upp till exempel tre dagar senare.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply8 + åtta =