VILKEN KROPP ÄR OK?

5 december, 2017

Det här med kroppen efter en förlossning. För många är det kämpigt att gå ner graviditets kilon och en brottas med degmage som tar gooood tid på sig att försvinna. Vissa mår dåligt över detta och sina bristningar. Vissa skäms till och med. Känner sig äckliga och fula. Detta tycker jag är helt galet och jag tycker synd om dom människorna som mår dåligt över sin kropp.
Inte tycka synd om som i negativt sätt, utan jag tycker på riktigt synd om dom, för jag har själv en gång i tiden tyckt illa om min kropp och minns hur fruktansvärt jobbigt det var!
Nu är jag äldre och klokare och har kommit ifrån de tankarna. Jag är bekväm i min kropp, oavsett om jag väger 78 kilo eller 96 kilo.
Men så finns det dom som ganska snabbt efter förlossningen kommer tillbaka till sin gamla kropp. Det syns inga spår av en nyförlöst kropp. Att dessa människor då postar bilder av sig själva på nätet är inte ok. Kommentarer som omänskligt, stackars barn som måste synas på bild ihop med en mamma som vill vara sexig, deras bebisar är säkert dit redigerade till bilderna och så vidare. Jag tänker bara AMEN HALLÅ.
Om en lite fluffigare person med bristningar laddar upp en bild så ska en vara stolt och nöjd. Men om en person som snabbt kom tillbaka till sitt gamla smala smärta jag så sticker det genast i ögonen och det är onaturligt? Jag tycker det är väldigt osmakligt faktiskt, fine om du själv kämpar arslet av dig och det kanske sticker i dina ögon. MEN en behöver inte kommentera negativt för det. Vad vinner jag på det? Att jag får en annan människa att må dåligt? Känner jag mig själv lite bättre?
Vi alla har olika kroppar och olika förutsättningar.

Många ifrågasatte också varför en har behovet av att ladda upp halvnakna bilder på sig själv, behöver vi like´s för att känna oss nöjda?
Jag kan bara svara för mig själv (efter som att jag tillhör de som laddar upp halvnaket)
Känner inte direkt att jag har behovet av att ta bilderna för att visa alla för att söka tummen upp. Snarare för att jag själv tycker det är kul men också för att visa hur en kan se ut och att det är okej. Tycker allt för många skäms över sina kroppar för de väger lite mer. Tjock är inte = ful 😀 Så jag tänker att de som är smala o smärta direkt efter förlossningen också visar hur en kropp kan se ut. Inga konstigheter.
Sen är det väl en konstig värld.. Är du tjock så är det inte okej att visa upp sig för det är äckligt. Är du smal så är det inte okej att visa upp sig för du söker bara likes och har dåligt självförtroende. (Lite överdrivet)  Så vilken kropp är okej?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

sju − tre =