VIKTIG TEXT TILL ER

15 september, 2019

Har du sett filmen Min Lilla Syster? Anledningen till att filmen gick rätt in i hjärtat på mig är för att jag själv har varit där. Jag kunde identifiera mig med både lillasyster Stella, att vara en knubbig tjej som också åkte konståkning i den åldern och absolut inte var duktig på det, vart skrattad åt och så vidare. Jag kunde identifiera mig med storasyster Katja då jag själv känt hetsen att vara smal, jag har testat att svälta mig. Jag har funderat på att stoppa fingrarna i halsen och kräkas upp maten. Jag har känt den där hemska ångesten och pressen att vara smal, annars duger jag inte. Jag har känt den där hemska ångesten och pressen att sitta där och peta i maten och undra hur fet jag kommer bli av att äta det här.
Jag har känt smärtan i magen av hunger när jag gått och lagt mig på grund av att jag åt på tok för lite middag för att jag så innerligt önskade att bli smal. Och jag har känt och jag känner en sorg för alla som går igenom detta i just denna stund. För alla som det har gått längre för än vad det gjorde för mig.
En stor stark och stöttande kram till just dig! Vi alla är bättre än så här, oavsett vad det är vi sparkar på oss själva för, så är vi bättre än så. Vi förtjänar att behandlas med respekt och att bemötas med vänlighet. Det börjar hos dig själv. Var snäll mot dig själv!

I dagsläget har jag kommit till den punkten att jag faktiskt gillar min kropp. Mest utan kläder. Då tycker jag att min kropp är fin. Ibland till och med lite sexig. Med kläder, speciellt med byxor får jag en så kallad ”dubbelmage”, du vet när byxan skär in och när du sätter dig ner eller bara står rakt upp och ner så delas magen på något magiskt vis in till två valkar. En ovanför byxkanten och en under.
Men det gör inte så mycket längre. Ibland kan det vara något som gör att jag känner mig mindre fin. Men så ofta jag kan så accepterar jag det, för det är så jag ser ut just nu. Och jag kan inget annat göra än att älska mig själv. Jag har över så det räcker åt dig också, så om du inte älskar din kropp så skickar jag lite kärlek åt den just nu! <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

sexton − 1 =