VI SKRIVER BREV TILL TOMTEN

2 december, 2017

Det första Alfons sa när han slog upp ögonen var ”IDAG SKA VI PYYYYYNTAAA!!” Så ja, jag är kanske inte den enda fantasten av julen här hemma. Mission complete, typ! Med tanke på att Krille är familjens Grinschen, haha, vore ju väldigt tråkigt om barnen skulle förvandlas till små mini grinschar..
Vi startade med att skriva önskelista till tomten. Båda var super glada och exalterade i början och för Ines höll det i sig ända tills hon skrivit klart och klistrat på de klistermärken hon ville ha. Hon körde på bara och låtsades skriva, hon sa högt det hon skrev och gjorde zink zack mönster när hon skrev. Med andra ord hon låtsades skriva.
Men för Alfons förvandlades detta till något slags ångestfyllt. Han vart väldigt obekväm och fick en mega stor prestationsångest.
Han kan ju inte skriva så hur skulle tomten kunna förstå?! Han ville att jag skulle skriva åt honom istället. Men det gjorde jag inte. Jag försökte uppmuntra honom genom att berätta att tomten har en speciell maskin som gör att han kan läsa alla olika språk och texter så det spelade ingen roll om Alfons kunde skriva på riktigt eller inte.
Men han vart oroligt sluten och var bara ångestfylld. Jag föreslog att han kanske kunde rita det han önskade sig i stället för att skriva och då gick det lite bättre faktiskt. Jag tror det har att göra med att han håller pennan fel, vilket gör det mycket svårare att styra pennan så som han har tänkt sig. Så vi får öva mer på det tror jag.
När du läser texten, känner du spontant att du har några tips?
Jag kan tillägga att detta sker ganska ofta i olika situationer, det är precis som att han har för höga förväntningar på sig själv.
Sen efteråt så ångrar han sig och är ledsen att han inte gjorde det, till exempel provade på den där dansen på prova på dagen, gick upp på golvet när han vart vald som trollkarlens assistens och så vidare.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply CC 2 december, 2017 at 11:33

    Det är väldigt vanligt i hans ålder. Ser det ofta på jobbet, jobbar inom skolan.
    Men du gör helt rätt som uppmuntrar honom och hjälper till att hitta andra vägar att uttrycka sig på som att rita. Mycket pepp men att aldrig tvinga för då kan det bli värre.

  • Leave a Reply

    sju − 1 =