VI SKAPAR SJÄLVA VÅR FRAMTID

2 januari, 2018

Detta är en sak som jag har tänkt på ganska mycket och som säkert kan svida för någon att läsa, så jag vill på förhand tala om att jag inte menar något illa eller bryr mig om hur andra har valt att göra med sitt liv och sina familjer.

Problemet:
Jag har börjat se i några mammagrupper att folk är lite bekymrade över hur en ska få ihop det med jobb och småbarn.
Att en måste jobba heltid och då lämna barnen 06-07 och inte kan hämta förs 17-18 på kvällen. En är dels bekymrad över att det blir långa dagar för så små barn men också över att en faktiskt inte kommer hinna träffa sitt barn! Att en bara hinner hem, äta mat och sen måste barnet i säng för att orka upp så tidigt dagen efter. En blir lite ledsen och bekymrad över att det inte blir någon tid över till att faktiskt se barnet. Då menar jag se som i att ge uppmärksamhet, kvalitetstid.

Just det huvudkliet har jag också suttit med en gång i tiden. Det kändes verkligen inte bra för mig eller Krille att vi skulle ha det så i vår familj. Det är inte vad vi vill (jag tror ingen vill det egentligen) eller önskar för vår familj.
Vi skapar själva vår framtid och därför har vi valt att inte sätta oss i en sådan sits som kräver att vi måste jobba heltid för att kunna betala alla räkningar till exempel. Vi har prioriterat efter vad VI tycker är viktigast. Vilket är att kunna vara med barnen mycket under småbarnsåren. Det betyder att vi har valt bort att köpa hus till exempel. Det är ingen prio för oss, allt har sin tid. Vi har VALT att fortsätta bo litet. Det medför att vi har en väldigt liten boende kostnad.
Vi har valt att åka kommunalt istället för bil.
Och detta verkar sticka många i ögonen. Framför allt vissa av mina familjemedlemmar som också tydligen känner ett behov av att få uttrycka detta efter att ha druckit lite vingeldricka, haha så patetiskt..
Men för oss är det inte viktigt att ha ett fancy hus och schysst bil. Exakt vad ska jag ha det huset till om ingen ändå aldrig kommer kunna vara hemma? (Efter som att vi kommer måsta jobba heltid båda två och komma hem närmare 1830 varje vardag) Vilken glädje skänker då det vår familj? Vi kommer 5 av 7 dagar i veckan inte att se varandra, men vi har i alla fall ett fint hus? Till vilken nytta? Att please;a andra som tycker att en ska ha det på ett visst sätt bara för att en har barn? Nej tack!
Jag blir på riktigt ledsen av tanken av att ha det så. Jag skulle må så dåligt av att, på barnens bekostnad, måsta ha det så. Därför ska jag inte heller ha det så, punkt. 
Heltid, hus och andra fancy stuff som förväntas av en familj tar jag sen, när barnen blivit större och har skolplikt.
Jag värderar tiden med mina barn mest av allt.


När folk ska försöka ”trycka dit en” pga att vi valt att prioritera annorlunda än dom

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Fröken F 4 januari, 2018 at 20:20

  Men bästa inlägget jag läst på länge! SÅ rätt. Och nu mår jag dessutom lite bättre över att jag inte har ett fint hus och massa flotta saker 🙂 Tack för det!

 • Reply Ellen 4 januari, 2018 at 09:19

  Så rimligt! Och klokt! Och prioriterande av barnens bästa med enda kostnad att behöva stå upp för sina val mot samhälle/släkt etc. Det klara inte vissa, de bara gör som alla andra verkar göra.. Förebild! /25 åring utan barn än så länge

 • Reply Martina 4 januari, 2018 at 00:05

  Låter klokt !
  Håller med ♡

 • Leave a Reply

  ett × två =