Vår medverkan i SVT Debatt – Mina åsikter

31 oktober, 2015

Först tänker jag börja med att skriva vad jag tycker gällande debatten kring amning, mobilanvändning och att en missar bebisens signaler.
Överlag oavsett ålder på det ammande barnet så tycker jag väl inte att detta är något nytt problem. Våra föräldrar satt och glodde på tv, på 70 talet stod en och rökte och snackade skit med grannen. På 50 talet stod man väl i köket och rörde i en gryta samtidigt som en ammade. Jag tycker att det är bättre att kolla på telefonen medans barnet ammar än att sitta med telefonen när barnet är vaken, aktiv och vill ha din eller min uppmärksamhet. Sen är det klart att om jag ammar och om Ines mot någon förmodan skulle titta på mig eller söka uppmärksamhet så är det klart att jag slutar titta på telefonen och tittar på henne.
Sen de här med att en missar barnets signaler på grund av att vi är för upptagna med mobilen.
Det är bullshit tror jag. Dessa signaler kan jag lika bra missa när jag sitter och skiter eller diskar i så fall.
Ingen nybliven förälder sitter och stirrar på barnet och letar signaler 24/7. Däremot så tror jag att vi missar dessa signaler för att vi inte får lära oss hur signalerna kan se ut. Om du läst min blogg sedan tidigare vet du säkert att jag inte är ett stort fan av BVC på grund av att jag bara gått hos dåliga sådana. Nu vet jag att syftet med detta inte var att ge dåligt samvete eller liknande. Men det har det gjort, jag har sett många som påstått det i diverse mammagrupper. Så istället för att ge ut sådana här texter, UTBILDA BVC PERSONALEN i att ge korrekta påståenden kring amning och lär oss föräldrar signalerna en bebis kan ge!

På bilderna ser du Jennifer, Emelie och Marit som är utbildad hjälpmamma hos Amningshjälpen men även författare till boken Amning i vardagen. På gruppbilden är även Elisabeth och Eva med.
I mitt senaste inlägg beskrev jag ett problem med Ines och hennes sömn som jag inte visste hur jag skulle lösa. Då kom en riddare med skinande rustning och vit springare och räddade mig. Emelie aka undermyumbrella.se hade läst mitt inlägg och hörde av sig. Hon skulle också vara med i debatten och erbjöd sig att hämta upp oss tidigare så Ines skulle få sova och slippa hållas vaken. SÅ JÄVLA SNÄLLT! <3 Så det gick bra med Ines och sömnen, det vart förskjutet två timmar men jag är inte så knusslig med just rutiner, hon somnade fint i vagnen efter några varv i korridoren och sov genom hela sändningen. Emelie skjutsade även oss till hotellet efteråt och vi satt kvar och pratade i bilen hur länge som helst, himla härlig tjej!

Bild lånad från undermyumbrella.se
Vad tyckte jag om sändningen då?
Super kul men det gick väldigt fort och jag känner att jag hade mycket mer att säga. Det hade underlättat om vi fått vetat innan att vårt ämne skulle få xx minuter. Då hade jag och de andra kunnat skynda oss och få de vi ville få sagt liksom. Alla vi som debatterade gällande amning och mobilanvändning kände så. Så det var lite synd, men va fasiken, en erfarenhet rikare och jag har lärt mig något nytt!

Ines och hennes kanin som är döpt av Alfons till Nono. Efter dammsugaren i teletubbies, haha.

Jag vart sminkad innan sändningen. Så jäkla mycket fint smink som fanns där. Frågvis som jag är så frågade jag hundra frågor om contouring och andra sminktips!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Emelie Babunovic 31 oktober, 2015 at 19:38

    Goding!! Kul att ses och prata! Klart man ska hjälpas åt ♡ vi ses i slutet av november!! (Men hörs väl innan dess) kram

  • Leave a Reply

    3 × 2 =