TUNGVIKTAR´N PÅ 4130 GRAM

3 november, 2017

Hon hade inte gått ner vid vägningen igår!! Hon hade gått upp 60 gram från måndag till torsdag. Hade jag kunnat, så skulle jag ha hjulat! Men glädjen vart kortvarig.
Idag, lördag, har hon haft kämpigt med andningen. Speciellt nu under kvällen. Ligger klipp på instastory för den som vill höra hur hon låter. Jag lider så med henne <3
Vi kom också överens med doktorn om att vi skulle prova ge henne flaska istället för att direkt sätta i sonden igen som hon slet ut. Och det har funkat bra att ge extra bröstmjölk med flaskan. Men igår kväll och i natt har hon inte velat ta flaskan. Inte under dagen idag heller. En gång har jag fått henne att ta den.
Vi har en Medela calma napp, det vill säga att det rinner inte rakt ur nappen så fort en vickar på flaskan, utan hon måste ”amnings suga” för att det ska komma ut något. Jag vill inbilla mig att det ska undvika tuttförvirring även om det kanske inte riktigt stämmer.

Så nu är jag orolig att hon kommer ha gått ner i vikt till den nya vägningen på måndag istället… Denna ständiga ångest över vikten.. Det är inte det att jag oroar mig egentligen, för jag tycker hon mår bra och är pigg i övrigt. Utan det känns mer jobbigt inför vårdpersonalen, att det känns som ett misslyckande i deras ögon typ. Svårt att förklara!
Hur som helst, kan det vara så att hon är mätt och inte vill ha det extra tillägget? Eller varför kan barn som får flaska plötsligt sluta ta den? Hon liksom snuttar på den, råkar suga så hon sväljer mjölk men slutar på en gång och fortsätter snutta. Eller så blir hon skit arg och bara skriker när flaskan hamnar i munnen.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Cecilia 7 november, 2017 at 15:49

    Hej! Vill bara säga att jag var tvungen att ge tillägg direkt på bb då min son hade svårt att amma. Vi fick också den flaskan och hade ett helvete med flaskmatning i fem dagar och precis så som du beskriver. Vi bytte sen till MAM och helt plötsligt hade vi en nöjd bebis som slukade innehållet. För honom skapade det inte tuttförvirring.

  • Reply Lena 4 november, 2017 at 22:55

    Vår son har ätit ur den flaskan en gång. Jag har testat den några fler gånger, och han suger, men det kommer inget. Mams flaska tar han utan problem och jag tror inte jag upplever någon tuttförvirring, men han håller precis på att lära sig amma utan amningsnapp, så svårt att säga. Låter ju bra att medelas ska likna bröstet, men spännande att det är fler som inte tar den…

  • Leave a Reply

    fyra × två =