TORSDAG – DEN STORA UNDERSÖKNINGSDAGEN

14 oktober, 2017

Idag var dagen då vi hade både ett ultraljud och en röntgen inbokad! Det kändes så himla skönt. Jag tror inte att jag var nervös, det kändes inte så. Av någon anledning så kände jag mig säker på att de inte skulle hitta något fel på varken hjärta eller lungor.
Eller så var min kropp bara super duktig på att trycka undan min rädsla och oro.
När vi kom till väntrummet hos hjärtmottagningen så var Aline på riktigt bra humör! Hon flinade och log åt oss flera gånger och det var något hon inte gjort sedan vi vart inlagda på måndagen.
 

Vi fick komma in i ett undersökningsrum, det var riktig mysbelysning där inne, haha. Och jag kände mig som sagt fortfarande lugn och fin. Vi fick klä av henne och så kom en doktor in och började med ultraljudet. Han förklarade super tydligt och noggrant vad det var han såg, men det enda jag kunde se var en gubbe som dansade alternativt en fågel som fladdrade med vingarna. Men det var tydligen hjärtat vi tittade på och inga youtubeklipp 😛
Han sa att allt såg fint ut med hjärtat i alla fall så det var såklart en stor lättnad även om jag på något sätt redan kände det på mig. Men vid ett ultraljud kan de inte se allt. Så därför hade vi också tid för röntgen senare samma dag.

Vi hann lagom tillbaka till vår avdelning och äta lunch innan det var dags att fara mot röntgen. Jag fick klunka i mig mitt kaffe, haha! En fördel med att alltid ha så mycket mjölk i, du riskerar aldrig att bränna dig.
Vi fick åka truck igen och det var lika härligt denna gång, haha! Nu hade jag Krille med mig och allt kändes lite gladare och lättare. Så här ser truckarna ut som jag pratar om, det är två säten bredvid varandra och så är det en som kör.

Inne i rummet där vi skulle göra röntgen vart det däremot känslosamt för mig. Jag höll på att börja gråta flera gånger men höll tillbaka. Jag hade ingen lust att stå där och gråta när vi skulle assistera under undersökningen. Men fy så tufft det var! Det såg så allvarligt ut på något sätt, att hon låg där på britsen och skulle in i den där stora maskinen och så vidare.
 

Vi fick inte svar på en gång utan fick åka tillbaka till rummet och efter en stund kom en läkare in och berättade vad de hade sett.
Allt såg fint ut med hjärtat och lungor men de kunde se att Aline har för trång strupe. Och han sa att det var super bra information för Näs folket och deras undersökning på tisdag. Så vi har kvar våran tid på tisdag för sövning och en ordentligare titt på hennes strupe. Vi vart släppta på permiss och fick lämna sjukhuset över helgen, för dom skulle inte göra något mer för oss på plats, så då kunde vi fara hem. Så nu inväntar vi att det snart ska bli tisdag <3

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Cattan 14 oktober, 2017 at 18:58

  Med dom* skulle det stå

 • Reply Cattan 14 oktober, 2017 at 18:57

  Men vad skönt att höra att allt såg bra ut med son iaf! Hoppas det går bra i helgen <3

 • Reply Bodil 14 oktober, 2017 at 14:36

  Åh, vad skönt att höra att lilla hjärtat var OK!
  Kram till er alla!

 • Leave a Reply

  tolv − fyra =