TIPS FÖR ATT SPARA PENGAR

6 mars, 2019

Samarbete med Sambla.se

Jag har tänkt lite på hur en som småbarnsförälder, eller person över huvudtaget kan spara pengar. Vi är i behov av det just nu eftersom vi har flyttat till ett radhus som är dyrare än vår gamla lägenhet. Men vi har fortfarande inte sålt vårt gamla boende. Så just nu är det stora hål i plånboken som det bara rinner pengar ur känns det som, haha.
Mitt första spartips är om en är gravid eller kanske redan har fött.
Som du märkt finns det en hel uppsjö med dyra och även onödiga saker.
En pryl som många föräldrar brukar vilja ha, men som ofta också är väldigt dyrt på grund av storleken är en slags myspöl.
Dessa kostar i snitt över tusen kronor och mer beroende på storleken. Ett enkelt sätt för att göra en själv är att köpa till exempel en liten barnpool och blåsa upp och sen lägga något valfritt mjukt i botten och någon mysig filt för att göra poolkanterna mjukare och mysigare. Klart och långt under tusenlappen i pris.

Vi spar också pengar på att Krille får använda sitt friskvårdsbidrag till att köpa ett familjekort på simhallen. Så vi brukar gå och bada enskilt eller tillsammans hela familjen en till två gånger i veckan. Det kan vara värt att kolla upp om du får göra så med ditt friskvårdsbidrag också. Där spar vi in 150kr per tillfälle. Hos oss kostar vuxen 50kr och barn 25kr. Jag kan tänka mig att det är dyrare i större städer.

Ett annat tips som jag faktiskt fick av en person på min Instagram när jag frågade efter idéer på saker att hitta på är Geocaching! Så länge man har en smartphone så kan man väl likna det med en skattjakt ute i naturen.
(Det går ju också att göra en egen skattjakt om en far till elljusspåret och gömmer grejer och sedan ritar en karta)
Min pappa har hållit på en del med detta också och enligt honom så ligger dessa ”stationer” på vackra platser. Det som kostar är väl att ta sig till dessa ställen. Jag vet inte riktigt om en kan ställa in någon slags radar, i så fall kan man ju välja inom hyfsad gång eller cykelavstånd till exempel för att undvika kostnaden av bensin eller om en åker buss.

Jag vet också att många gör allt de kan för att spara och kanske ändå hamnar i en situation där en behöver pengar NU som man kanske inte har. Det kan vara att ens djur behöver vård, själv behöver besöka tandläkare eller vad för oväntat som nu kan ske. Då finns en sida som heter Sambla där en kan ansöka om ett privatlån utan säkerhet. Det innebär att du ej pantsätter något för att få lånet och är fri att göra vad du vill med pengarna du lånar. Du erbjuds en ränta som baseras på din förmåga att kunna betala tillbaka lånet så lägg vikt vid att jämföra olika banker för räntan kan skilja mycket. Hos Sambla kan du jämföra över 30 banker på kortare tid än vad det skulle ta att förhandla med varje enskild bank på egen hand.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 − 1 =