TILLMATNINGSSET – VANLIGA FRÅGOR OCH TIPS

6 februari, 2018

Nu har vi använt tillmatningsset i lite mindre än 1,5 månad. I början minns jag att jag själv hade närmare hundra frågor och det kändes krångligt bara. Jag brukar få en del frågor själv i DM på Instagram, så jag tänkte besvara de vanligaste frågorna jag får om tillmatningsset här!
Kan Krille mata?
– Ja, han brukar mata henne genom att sätta slangen på fingret eller via nappen. Ibland tar han flaskan.
Är det svårt?
– Nej! Det var trixigt de första gångerna och det kändes hopplöst att lyckas få in slangen i munnen och hålla en bebis samtidigt. Men nu är det enkelt och går utav farten!
Hur gör du när du är ute på stan?
– Som på bilden! I början innan jag var van med tillmatningssetet så använde jag alltid flaskan ute på språng för jag ville inte sitta där och krångla med slangen. Men nu när jag fått till tekniken så kör jag på som vanligt. Det vill säga ammar och är det ett tillfälle när vi ska tilläggsmata så använder jag bara setet. Inga konstigheter!

Några tips
– Ha behållaren lägre än bröstet (även om jag inte har det på bilden) och kläm åt slangen med fingret för att få ett långsammare flöde så bebis får ligga o suga en stund extra o ”kämpa” lite mer så det inte bara rinner rakt ut. Jag upplevde ett tag att hon nästan vart som tuttförvirrad ändå innan jag började med detta.

-Vrid inte åt gula locket för hårt då gummi ringen inuti hoppar snett så det läcker när du vänder på behållaren. Så mycket jag svor innan jag kom på det!! Och det jag gjorde var att skruva åt korken ännu hårdare för jag tänkte att det skulle hålla tätt då. Men nej då läckte det ännu mer.
Hoppas att detta var till hjälp!

tillmatningsset

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

nitton − 8 =