TESTAMENTE – SÄKERSTÄLL DIN SISTA VILJA

12 juni, 2019

Inlägget är i samarbete med Lavendla Juridik

Det här med att skriva sitt testamente är kanske inte något som alla går runt och funderar på när en är 29 år som jag är. Jag har många gånger funderat lite snabbt på det men slagit bort tanken på grund av att jag är ung, jag ska inte dö än på länge liksom. Men som ogift och mamma till tre barn så känns det ändå skönt att veta att ens sista vilja är säkerställd. Inte för att jag ej litar på min familj och att de skulle göra det bästa för mina barn om jag mot någon förmodan skulle gå bort, det handlar inte alls om det. Utan att bara ha det säkerställt. För tyvärr så vet vi aldrig när livet tar slut. Jag tog verkligen illa vid mig att läsa om en bloggkollega som nu somnat in, 37 år gammal på grund av cancer. Hon var verkligen världens glädjespridare och spred sådan pepp. Men livet tog en otroligt ledsam vändning.
Denna händelse har jag inte riktigt kunna släppa och jag har starkt funderat på att ta mig i kragen och skriva ett testamente. 

Lavendla Juridik hjälper bland annat till inom familjejuridik och du får en egen jurist som hjälper till med alla frågor vilket känns bra för mig som inte vet vilken ände en börjar i gällande att skriva testamente. 
De erbjuder också en kostnadsfri tjänst som heter Lavendla Arkivet som är ett testamente light kanske jag kan kalla det. Du kan skriva in alla dina önskemål, skillnaden mot ett riktigt testamente är att detta dokument har den juridiska giltigheten om du ska testamentera något av värde.
Även om det känns lite knäppt, annorlunda och skevt att vara 29 år och vara på väg att skriva ett testamente så känns det tryggt att säkerställa att min sista vilja blir verklighet, gör det du också! Skriv ditt testamente med hjälp av Lavendla Juridik Uppsala, eller sök efter din egen stad om du bor på annan ort än mig.
Så vad skriver man i ett testamente om en inte har något av värde att testamentera?
Jag ska i alla fall skriva in att jag vill att Krille, som i dagsläget enbart är min sambo, ärver allt efter mig. Har du skrivit ett testamente än?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

två × 5 =