TANKAR OM ALINE OCH MJÖLKFRITT

1 juni, 2018
Jag tänkte jag skulle skriva lite om det här med Aline och mjölkproteinet.
Vi hade inga symptom på allergi från första början tyckte jag. Det tyckte ingen på sjukhuset heller. Det enda var att hon bajsade sällan och hade svag viktuppgång. Precis som Ines. Men Ines är inte allergisk för hon klarar mjölk och är 4a år nu snart.
Vi fick börja med mjölkfritt för att se om Aline skulle börja gå upp i vikt, om det var de som bromsade. Jag kände mig skeptisk, för om hon hade en allvarlig allergi så borde hon reagerat mycket starkare. Utslag i huden, slem, kräkningar, blod i bajset och så vidare. Jag frågade personalen, för jag tyckte det kändes logiskt, om vi inte kunde skapa en överkänslighet hos henne istället genom att plocka bort något och sen försöka sätta tillbaka det. Jag utgick från mig själv som inte är allergisk, och om jag slutar med mjölk och sen börjar igen så reagerar ju magen. Men att den reagerar vid en provokation inte behöver betyda allergi, utan att det faktiskt är fullt naturligt att magen reagerar när den vart utan mjölk så länge.
De ville ändå prova mjölkfritt för att kunna utesluta.
Hon började inte gå upp i vikt av mjölkfritt. Det enda som vart annorlunda efter ganska lång tid var att hon började bajsa ca 1 gång i veckan istället frö varannan vecka. Men det behöver ju inte bero på just att hon var utan mjölk tänker jag. Vi gjorde senare ett test via blodprov och det visade negativt. Men det kan ju visa negativt även om en är allergisk tydligen. Så vi körde på med mjölkfritt i ca 2 månader till efter detta.
En läkare sa att vi skulle sluta för hon var inte allergisk för då hade vi märkt större skillnader och det för länge sen osv.
Nu försöker vi komma tillbaka till mjölk, men NU reagerar hon. 
Hon bajsar slem och diaréer 4a ggr per dag och småkräks.
Det känns som att vi istället skapat denna överkänslighet hos henne nu…Det som jag oroade mig för innan vi började med mjölkfritt..

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

10 − två =