SAGAN MED OÄNDLIGA MÖJLIGHETER

6 oktober, 2017

Inlägget är i samarbete med Svartablixten.com

svarta blixtenVi har alltid läst för våra barn, dels för att det är en mysig stund men också för att vi gillar att det ger barnens fantasi och ordförråd en skjuts framåt. Vi har tidigare försökt vara lite trendiga och testat e-böcker men det gick lite sådär, barnen ville hellre använda plattan till att kolla på youtube så det vart mer av ett bråk istället för att ligga stilla och lyssna på e-boken.
Nu har vi varit lite trendiga igen och testat något nytt; En saga där du själv bestämmer vad som ska hända och alltså är mer delaktig vid plattan (eller vilken enhet du nu använder)
Svarta Blixten & Barnen är sagan där ditt (eller dina) barn är huvudpersonen. Eftersom att det är två barn med i sagan så funkade det utmärkt att läsa ihop med både Alfons och Ines samtidigt.
Barnen styr. Det vi gillade var att det verkligen lockar fram fantasin eftersom barnen själva får välja vad som ska hända i
historien, det lockade verkligen fram till diskussion när de försökte spinna vidare på hur sagan skulle ändras om dom valde alternativ ett eller två.
Det som också är det roliga med detta koncept av saga är att det går att läsa den om och om igen utan att barnen (eller jag som uppläsare) ledsnar på hur historien går. Eftersom att sagan ändrar sig efter vilka val du gör, genialiskt va?!
Du kan läsa de två första avsnitten helt gratis på deras hemsida och det finns inga hemliga osynliga tråkigheter som gör att du binder dig till någonting. Du kan även läsa de två första avsnitten hur länge du vill och hur många gånger du vill! Vill du läsa fler avsnitt så måste du aktivt välja det och uppdatera med betalnings info, det kostar därefter 39 kronor i månaden och du får ett nytt avsnitt varannan vecka.


Jag vill avsluta med ett sista tips!
Det finns även gratis sagokort till alla som är gratismedlemmar. Kortleken består av bilder från Svarta Blixtens värld. Det funkar som så att du får fem slumpmässiga sagokort och baserat på dessa kort hittar ni på just er egen historia. Ytterligare ett sätt att trigga fantasin och historierna kan bli precis så långa eller korta som ni själva önskar. Perfekt för vår familj som åker kommunalt och har lite tid att slå ihjäl!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

tolv − 2 =