SOMMARUTFLYKT? – BESÖK JUNIBACKEN

17 juni, 2017

Jag kan varmt rekommendera Junibacken som ett äventyr under sommaren! Vi var där en gång i våras och så var det dags nu igen. Vi vart bjudna till Junibacken för att få komma och kika på deras nya sommarprogram bland annat.
Ni som följer mig på instagram kunde hänga med under dagen på Insta Stories, det var ganska många som kikade, uppåt 1000 personer, super kul!

Sedan sist vi var där så hade de bytt ut Mumin utställningen till en värld fylld av Barbro Lindgrens figurer. Jag tyckte den var super bra och fiffig! Det jag gillar med Junibacken är att det är så mysigt, själva lekdelen i början där man kan gå in hos olika karaktärer, det helt magiska sagotåget, pippihuset och de olika föreställningarna en kan välja att gå på.
Jag vet inte om jag och Krille eller barnen uppskattade det mest 😉 Jag menar, en annan får sig en redig nostalgitripp av ett besök hos Junibacken.

Vi startade vår morgon väldigt tidigt för att hinna fram i tid till frukosten och presentationen, dom var så gulliga som väntade på oss också <3

Utanför har de en stor och bra barnvagnsparkering samt flera olika ”väggar” likt denna där barnen kan stoppa sina ansikten

Självklart åkte vi sagotåget

 

 

 

 

 

 

 

 

Fanns massa spännande att undersöka

 

En ny sak jag gillade väldigt mycket var att de hade som mysiga soffor med ett stort parasoll över så en vart lite avskärmad. Och där inne kunde en välja mellan 4-5 sagor och även kolla i boken och hänga med där om en ville. Det var super skönt med en paus att sätta sig och lyssna och slappna av en stund!

Vi hade så kul på Junibacken och dagen gick verkligen snabbt!
Jag fick en kommentar under dagen på sociala medier när vi var hos Junibacken att en tyckte det var så dyrt att gå in. Och ja jag kan hålla med, vid första anblick så kan priset verka dyrt. Men när man väl är där så kan du välja mellan olika aktiviteter som olika teatrar, workshops, högläsning, sångstund och så vidare. Schemat för dagen ändras så kika på deras hemsida innan du far dit är mitt tips om det är någon speciell teater ni vill se eller liknande.
En annan sak jag ser som positivt med Junibacken är i deras restaurang. Förutom att det har massa skoj som hänger i taket och på väggarna en kan prata om för att hålla kvar barnen vid bordet så vill jag lyfta deras mat! Till barnen hade de klassiker som köttbullar med mos och även pannkakor. Inget speciellt just där kanske, men det jag gillade var att de erbjöd en stor och liten barnportion! Annars brukar det alltid vara en och samma size.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

sjutton − 8 =