SKÅLLAD HUD-SYNDROM

25 augusti, 2017

Idag fick vi reda på att vi skulle få åka hem för att bilirubinet hade sjunkit och att vi kunde avsluta behandlingen, vilket kändes super!
Men sen när jag skulle göra mig klar för att åka hem och byta blöja på Kotten så upptäckte jag något på hennes tå och sen på hennes lår och sen även på magen. Det ser ut som sår. Som att det varit en blåsa och att huden spruckit upp och lämnat ett sår efter sig, det liknar brännmärken nästan. Det började i måndags med en cirkel på magen. På onsdagen kom det en till cirkel från den första, så de satt ihop och bildade ett lite större. Sen hände inget mer och inga nya märken uppstod.
Förs idag. Då blossade det upp på tre ställen på kort tid under fm. På morgonen fanns ingenting.
Så vi fick vänta kvar på att träffa en barnläkare.
Den första läkaren vi fick träffa misstänkte att det kunde vara något som kallas för SSSS och står för ”skållad hud-syndrom orsakat av stafylokocker”
Han tyckte att vi skulle åka hem och påbörja en penicillinkur på henne och vart det värre skulle vi söka akut. Det kändes faktiskt olustigt att åka hem med en så pass liten bebis, hon är sju dagar idag, och sen invänta för att se om det blir värre och då söka akut. Det kändes inte bra alls och jag kände mig orolig över att åka hem och kände att jag hade massor av frågor och funderingar kvar nu mot kvällen. Så vi fick träffa en annan läkare som undersökte Kotten och kollade på märkena.
Hon kändes mycket mer förstående och sa själv att hon inte tyckte att det kändes bra alls att skicka hem oss!
Hon ville behålla oss över natten för observation samt att hon ville ta både odling i såren samt prover för att se om Kotten har infektion i kroppen. Har hon det blir det penicillin direkt i blodet, har hon inte det ska vi köra på som en vanlig kur genom munnen.
Jag känner mig mycket lugnare nu när prover har tagits också än att bara åka hem…
Så får vi se i morgon hur allt ser ut <3

Snablis vakar <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 × 5 =