SKA DET VARA SÅ JÄVLA SVÅRT?

21 december, 2016

I tävlingen där man kan vinna den stora vita lampan i formen av en stjärna så ville jag veta vad ni tycker är viktigast med julen. Majoriteten svarade att umgås med familjen.
Och det håller jag verkligen med om! Jag har alltid älskar vintern och julen. Det har varit min må bra tid på året. Jag tog ofta promenader på nätterna med musik i öronen och snöflingorna var som dasslock. Jag gick och sjöng, njöt och log.
Förr såg vårt julfirande ut på ett speciellt sätt. Det har i alla år sett ut så här;
Den 23e
Vi klär granen hemma hos mamma, spelar bingolotto, fixar julskinkan och slår in de sista julklapparna.

Den 24e
På förmiddagen åkte vi hem till min gammelmormor och gammelmorfar och käkade lite lättare sill lunch. Sen firade vi allihopa hemma hos min mormor och morfar. När jag vart lite äldre började jag åka till min pappa och släkten på den sidan på eftermiddagen och spenderade kvällen med dom.

Den 25e
Stor julfrukost hemma hos pappa.

Det är ungefär så julen alltid har sett ut. En fullspäckad dag MEN med alla nära och kära, precis som det ska vara <3
Nu för tiden ser julen annorlunda ut. Jag har knappt någon julkänsla och det känns lite som ingen bryr sig heller. Alla vill vara hemma hos sig istället för att träffas på ett ställe. Vilket jag tycker är super tråkigt och värdelöst.

Den 23e kommer se ut som vanligt. Men julen vet jag inte, morgonen och förmiddagen blir hos mamma. Sen velar jag mellan att åka hem till pappa eller att åka till min faster först och äta ihop med dom och sen åka till pappa på kvällen bara för dom vill vara hemma och inte följa med och äta ihop hos min faster. Men då blir det så sent till pappa och vi hinner knappt träffas (känns det som) tänker på barnen bland annat.

JUST NU känns bara allt så jävla ojuligt och deprimerande. Ska det vara så svårt att få träffa hela släkten och äta ihop?
brillor

You Might Also Like

No Comments

Leave a Replyarton + nio =