”SER DU ALLA KILLAR SOM VÅLDTÄKTSMÄN?”

14 juli, 2016

Jag fick en fråga som jag tänkte besvara. Frågan var om jag ser alla killar som potentiella våldtäkts män.

Mitt svar är självklart NEJ. Jag kan verkligen inte gå omkring och dra varenda snoppbärare över en och samma kant. Tänk vad hemskt det skulle vara? Överallt på sociala medier så ser jag inlägg från killar där de uttrycker sin ilska mot inlägg där folk ser alla män som potentiella våldtäktsmän efter sommarens händelser.
Det kan inte kännas särskilt kul. Inte heller att som kille gå ensam och känna att tjejer kanske ser just honom som ett hot och våldtäktsman. Jag, och du, borde inte dra alla med snopp över en och samma kant. Det är bara…. jätte osmart.
Ungefär lika osmart som de som påstår att alla invandrare är kriminella. (Ja det finns vissa som uttrycker sig så)
Det går inte att dra en stor grupp över en kant.

Förutom att dra alla över en kant snacket så tänker jag vad jobbigt det skulle vara för mig själv att gå och misstänka varenda kille för att vilja våldta mig. Tillslut skulle jag nog loose my mind. Visst finns det stunder jag känner mig otrygg och har tänkt tanken att ”shit, här skulle en våldtäkt lätt kunna ske…”  Men jag har inte låtit det styra mig, jag vill inte och vägrar låta rädslan styra mig.
Vad skulle få mig att känna mig trygg?
Jag skulle känna mig galet trygg om jag kunde kicka ass riktigt jävla ordentligt! Inte bara i ett potentiellt våldtäktsförsök utan om en blir utsatt för rånförsök eller om en ser någon som blir påhoppad av ett gäng. (ja jag ser mig som värsta superhero´n)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Annica // Guld med ADHD 15 juli, 2016 at 11:40

  Jag har blivit våldtagen, både av en tidigare partner och min närmsta vän. Med de erfarenheterna i bagaget i kombination med hur samhället ser ut måste jag anta att alla män är våldtäktsmän.

  Som det fungerar idag är det mitt ansvar att inte bli våldtagen. Jag skall tänka på hur jag klär mig, att inte bli för berusad, hur jag pratar med okända män, jag ska inte gå ensam på kvällen, jag skall helt undvika vissa platser när det är mörkt. Allt för att skydda mig från att bli våldtagen.

  Vid en polisanmälan är det här faktorer som spelar in, mina svar på frågorna kommer avgöra om våldtäkten var mitt fel.

  Så länge det är mitt ansvar att inte bli våldtagen, istället för mäns ansvar att inte våldta, så måste jag anta att alla män är våldtäktsmän. Det är så jag tar mitt ansvar att inte bli våldtagen.

  • Reply MediaMamman 15 juli, 2016 at 12:06

   Tråkigt att läsa att du blivit våldtagen, speciellt av personer som en litar på.
   Jag har också blivit utsatt men jag känner ändå inte att jag kan dra alla över en kant och anta eller bete mig utifrån att alla män är våldtäktsmän.
   Hur rättsystemet ser ut och att det är faktorer som spelar roll, så ska det inte vara. Men att vi då även accepterar det och rättar oss efter det betyder också att det inte kommer bli någon ändring.

  Leave a Reply

  arton − två =