SÅ RÖSTADE JAG

9 september, 2018

Sitter med valvakan på i bakgrunden samtidigt som jag sitter och skriver här. Jag är så jävla uttråkad, haha. Förlåt men hela stämningen över valvakan är så tröttsam. De flesta som snackar låter som att de ska somna vilken sekund som helst. Nå ja. Det verkar som att Socialdemokraterna vinner i alla fall. Men sen handlar det väl om vilka som går ihop och samarbetar med SD och så vidare. Tror ni de kommer enas eller blir det ett omval?
Jag röstade idag, men har inte vetat vilka jag ska rösta på. För det har för mig känts som att det inte spelar någon roll vilka jag röstar på. Det känns som att köpa grisen i säcken. Alla partier lovar vissa saker, sen när budgeten kommer så blir det ”oj, budgeten räckte inte till det” Och så står man där och bara; jaha… nähe.. Jag skulle kanske ha röstat på det andra partiet ändå.
Jag tycket det är himla konstigt att rösta fram ett parti innan man fått se budgeten? Annars är det ju verkligen som att köpa grisen i säcken. Partierna kan stå och lova vad fan som helst, men sen efteråt så sprack visst budgeten liksom.
En annan sak jag tänkte på när jag var iväg och röstade var att; HELVETE vad omiljövänligt ett val är. Så jävla många papperslappar! Som sedan ska ned i ett kuvert för att någon timme senare slitas upp och slängas. 
Ja pappret kan säkert återvinnas till något bra men ändå, hela processen att skapa dessa och sedan återvinna. Kan man inte ha på skärm och identifiera sig med bank ID bara?

Jag hade Alfons med mig och röstade ikväll. Jag tänkte att det är klart han också ska få vara delaktig. Så han fick välja vilka vi skulle rösta på till vår kommun. Han fick välja mellan tre partier; Vänstern, Centern och MP. Alfons valde Vänstern till kommun för dom delade ut en ballong till honom utanför ICA tidigare i veckan.
Sen valde jag Centern till landsting och la en stödröst på MP till riksdagen för att de förhoppningsvis inte ska åka ut. Det känns bra!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

17 + 3 =