SÅ LOCKAR JAG HÅRET – EN GUIDE

9 juli, 2018

Inlägget är i samarbete med Goldwell

lockar

Jag brukar få väldigt många frågor om min hårfärg och hur jag lockar mitt hår när jag väl slår på stort och gör det, haha!
Frågorna handlar oftast om hur jag gör, vilken locktång och vilka produkter jag använder för mina lockar brukar hålla i flera dagar trots att jag har tjockt hår. Så man skulle kunna tycka att lockarna borde hänga ut sig rätt snabbt på grund av tyngden också. Men icke!

När jag ska locka håret så utgår jag alltid från nytvättat och handduks torrt hår. Det första jag gör är att ha i denna produkt från Goldwell som heter Just Smooth och ser ut så här;

Som jag nämnde ovan har jag väldigt tjockt hår och denna produkt hjälper bland annat till att få håret att torka snabbare när du fönar ditt hår. Det är en sprayflaska som sprayas i håret och den luktar så gott!


Efter att jag fönat håret så klipper jag alltid min lugg! Dels för att den växer så otroligt snabbt, men också för att den hamnar olika varje gång jag fönar och stylar håret. Så den måste klippas jämn varje gång, haha.
I alla fall, efter att ha både fönat och klippt luggen så använder jag en produkt som heter Ultra Volume som ger en känsla av fyllighet. Jag tycker att produkten får håret att kännas tjockare. Kanske dumt för mig som har tjockt hår tänker du. Men denna får mitt hår att kännas fluffigare och luftigare och inte bara tungt platt och tjockt. Sprayen går att använda flera gånger under dagen för att återskapa känslan och kan användas både i handduks torkat och blött hår. Men när jag lockar håret så använder jag bara denna en gång, i torrt hår efter att jag fönat klart.

Innan jag börjar locka håret så har jag i en produkt till, som även den är i sprayform. Den heter Curly Twist och är en 2 i 1 spray.
Du sprayar den innan du lockar håret för att den ska fungera som värmeskydd upp till 200 grader. Och efter att du har lockat klart håret så sprayar du med denna igen för att fixera och få stabila lockar som håller.

lockar

Sen är det äntligen dags för locktången att åka fram! Jag har en väldigt enkel en och tur är det för det tar nästan exakt en timme för mig att locka allt mitt hår. Det enda jag behöver göra är att ta ut en slinga, stoppa den i maskinen och trycka på en knapp så sköter den resten.

lockar lockar

Ut ur maskinen kommer dessa färdiga lockar
lockar lockar

Efter att ha sprayat ett lager med Curl Twist sprayen igen så toppar jag av det hela med Perfect Hold som är en hårspray. Jag brukar spraya ganska generöst med hårspray och det jag älskar med just denna är att den känns inte i håret! Om du någon gång har tagit för mycket hårspray vet du att håret känns väldigt hårt och stelt och att det kan se väldigt glansigt ut på grund av ett lager med hårspray. Denna spray gör inte det med håret, det fortsätter att kännas mjukt och följsamt.
Min hårfärg skiljer sig en del på dessa två bilder på grund av att den till vänster är tagen i köket i dagsljus och den till höger är tagen inne i badrummet med en gulare lampa.
 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply8 + 1 =