SÅ HÄR BERÄTTADE JAG OM DEN NYA GRAVIDITETEN

15 augusti, 2016

God morgon! Tänkte starta denna morgon med att berätta hur det gick till när jag tog ett positivt graviditetstest när Ines låg i magen samt hur vi berättade för släkt och vänner om graviditeten, ett super kul tips här nedan.
Hur berättade du för din partner att du var gravid?

Jag minns att jag hade mina två småsystrar på sleep over här hemma hos oss. Jag ville göra ett test men visste inte riktigt när egentligen, för jag vet att jag var någonstan mellan BIM-1 och BIM-7. (BIM= Beräknad icke mens) Efter som att jag är en nyfiken själ och dessutom hade köpt hem graviditetstest som låg och väntade, kunde jag inte hålla mig. Jag gjorde ett graviditetstest på kvällen och tyckte mig kunna skymta ett svagt svagt streck. Det var så svagt att jag kunde ha sett i syne. Men jag vart ändå helt pirrig och upp i varv såklart! Detta var första försöket vi försökte bli gravida med Ines och så klart fanns en oro att det inte skulle ta sig.
Jag vaknade tidigare än tuppen pigg som en jäkla lärka och smög in på toaletten super tidigt på morgonen efter och tog ett test, på farsdag 2013. På morgonen var det helt klart starkare och visade ett tydligt plus! Det du ser på bilden.
graviditetstestJag minns känslan, adrenalinet som rusade. Jag kunde inte sluta le och kände hur pulsen ökade och pupillerna vidgades. Det var en så ofattbar känsla! Krille kom hem vid 23 tiden på kvällen och då hade jag pysslat ihop ett kort åt honom. Inuti kortet stod följande text;
”Grattis pappa på farsdag! Tyvärr kunde jag inte komma än men jag kommer o grattar dig i juli! Kramar från *****”

Hans reaktion? Han vart lite röd i ansiktet när han läste kortet, och tårögd! På baksidan hade jag klistrat fast graviditetstestet så han fick se det. Vi kramades och pussades.
Han sa att han va glad och tyckte att de va spännande men han vågade inte bli för glad för då blir det för jobbigt om något skulle gå fel sa han. Han tyckte de va läskigt att vi måste vänta en 8 veckor innan vi kommit över en liten tröskel o kan slappna av lite mer.

Så berättade vi för närmsta familjen
Vi gjorde ett vaginalt ultraljud för att ta reda på hur långt gången jag var med Ines. Jag var i graviditetsvecka 9+1.
Så vid julafton var vi i vecka 11 och valde att berätta för närmsta familjen. Vi pysslade ihop 4 stycken kort.
En till varje förälder, då alla lever isär. På insidan stod en fiffig lite text och jag hade kopierat upp ultraljudsbilden som satt bakom en lucka.

1525082_10151748270891534_1488464094_n

Den första bilden på Ines i vecka 9+1

Så berättade vi för resten av omgivningen
Vi väntade till efter rutin ultraljudet som är kring vecka 18-20 innan vi gick ut med till alla vänner och bekanta. Några utvalda visste redan innan såklart. Men då la vi ut denna bilden och skrev 1+1=4 på diverse sociala medier.
Älskar Alfons på denna bilden under <3

1911915_10151857893096534_1099298833_n

Vi gjorde ultraljudet i vecka 19+0 men vart flyttade till vecka 18+4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Kajsa Odbom 15 augusti, 2016 at 09:14

    Första kolla vi på nyårs 2012-2013. Skulle på fest, sen mens inget skyddat sex på länge. Kolla allt innan fester som vana såg är ett svagt streck. Ja å min man åkte å köpte fler och de blev tydligare å tydligare!! Vi berätta för hans familj innan vi åkte norr över de dog haha. Men 2 så sa min man att ja va gravid trodde inte honom. Men köpte å gjorde och så klart var jag de ändras väldigt mycket när jag är gravid visst

  • Leave a Reply

    femton − sex =