Resedagboken

I Resedagboken får du följa med oss på diverse semestrar. Tanken är att det ska vara filmat som just en resedagbok, alltså inget i förhand producerat material eller någon speciell filmutrustning

RESEDAGBOKEN I FINLAND #4

RESEDAGBOKEN I FINLAND #3

RANTARAVINTOLA

Efter Mumin världen igår så gick vi över bron som leder ner till hamnen igen och där åt vi mat på en super mysig restaurang  som heter Rantaravintola.
Hade det varit fint väder hade vi suttit ute såklart, men vi vågade inte chansa även om det var uppehåll just då. Kul om det börjar ösa ner lagom till varmrätten kommer in, haha.
Det fanns en fin liten lekhörna på uteserveringen också, vilket var super! Självklart med utsikt över vattnet och båtar.

I vloggen berättar Ines och Alfons vad dom ska beställa, och det är minst sagt lite annorlunda val… haha

Det var ljusa och fräscha lokaler på insidan och ett stort plus som jag tycker alla restauranger borde erbjuda är något slags pyssel för barnen! Vi fick in pennor och papper att rita på. Inget avancerat men tillräckligt för att barnen ska hålla sig sysselsatta en stund

Våra efterrätter var to die for! Eller ja, maten också såklart, men den är med i vloggen Resedagboken i Finland #3. Så kolla in den för att se mer från restaurangen och Mumin världen

NÄR LYCKAN SKÄR I HJÄRTAT

Har du någon gång tittat på dina barn och sett den där speciella lyckan och glädjen som bara lyser och blixtrar ut ur ögonen på dom? Då vet du vad jag pratar om, det är fan så lyckan skär i hjärtat på mig. Ja alltså skär på ett bra sätt.
Det finns inget som gör mig så glad som att få uppleva detta moment. Det är nästan så jag får en tår i ögat just i det ögonblicket, det smittar som av sig. Gissa om en dag på Mumin världen bjöd på många sådana ögonblick?
Svaret är JA. Jag har gjort ett klipp där ifrån, det kunde absolut ha kunnat klippas ner kortare och mer anpassat för en publik och hålla intresset uppe all the way to the end. Men jag vill faktiskt att detta ska vara för mig och för barnen att titta på i efter hand. Jag säger inte att klippet är super segt och tråkigt.
Här är lite bilder från Mumin världen i alla fall i väntan på vloggen.

Direkt när vi kom så började en teater, det kändes väldigt bra att börja med eftersom att vi promenerade från Nådendal Spa ut till Mumin världen

Visst kan du se den där lyckan jag pratade om här ovan?

High five och så passade han på att ta sig en sväng om 😉

Ines har alltid varit reserverad mot sådana här maskotar. Hon var det även nu, men det släppte efter ett tag och hon vågade till och med krama en <3

Alfons hann, förutom att träffa Snusmumriken och Hemulen, även ta en sväng till fängelset

FRAMÅTVÄNDA OCH HAMBURGARE

På vägen hit till Mumin världen så vände vi på Ines när vi var framme. Det kändes så sjukt konstigt att köra vagnen och inte ha henne mot mig. Så himla tråkigt och opersonligt på något sätt. När hon sitter mot mig går vi ju och pratar, busar och så vidare. Det går inte när hon är vänd. Det är som att prata med en vägg, haha. Sen gillar jag att ha henne mot just för en har koll gällande solen osv. Men här på Mumin fick hon åka framåt för att få se mer och dels för att hon kanske skulle vilja åka vagnen mer. Men det funkade inte. Hon ville bli buren, haha!

Click edit button to change this text.

Det vart hamburgare till lunch. För typ fjärde gången på 1,5 vecka. Det är nackdelen med att ha en sambo som älskar hamburgare och att man själv inte orkar engagera sig i att välja matställe, haha. Har under Grekland och nu gått upp mellan 2-3 kilo. Men det gör inget. Jag glömde mitt skärp hemma till byxorna så nu när jag gått upp lite så åker de inte ner lika mycket, haha! 😀 Finns något positivt med allt.

JAG KAN INTE SOLDANSEN

Idag trotsar vi vädret och har köpt regnponchos för att kunna kitta oss ordentligt inför dagens äventyr!
Vi tänkte fara till Mumin världen 😀 Hade ju såklart varit hundra gånger mysigare om det var fint väder. Men nu har jag tyvärr inte makten att kunna kontrollera vädret. Tyvärr, haha!
Det går ett litet mumin tåg här utanför som åker bort till ön, men jag tror att vi kanske tar en promenad på dit vägen. Det är bara 1,5 kilometer från vårt hotell Nådendal Spa till Mumin världen.
Nu ska vi börja packa ihop oss göra oss klara, hoppas du får en bra dag <3

No Comments

Leave a Replyfem × ett =