RESA MED BARN – TIPS

11 januari, 2018

Det här med att resa med barn. Många suckar av bara tanken och vissa jublar. Jag fick en del frågor kring att resa med barn, framför allt igår när vi flög hem från Skellefteå och jag laddade upp lite på storyn i Instagram. Vilket då gav mig idén till detta inlägg 😀

Att resa med barn så kan flygresan i sig kan kännas som ett enda långt projekt som kommer bli suuuper jobbig. Hur ska en få kidsen att orka sitta still? Och gud så jobbigt, dom kommer härja och inte vilja sitta stilla, säkert gråta och gnälla, folk kommer störa sig och tycka vi är jobbiga.
Men så behöver det inte vara! Jag har gjort en liten guide med tips för saker som kan underlätta när du ska resa med barn, denna guide gäller då specifikt flygningar och jag skrev den redan 2015. Men det funkar egentligen lika bra till tåg, buss eller bil med lite modifiering. Du finner denna HÄR. Mycket läsvärd då den innehåller massor av tips och fortfarande aktuell.
resa med barn
Går ditt plan superduper tidigt eller har du ett par timmar att slå ihjäl på flygplatsen?
När vi skulle till Grekland förra sommaren så gick vårt plan superduper tidigt på morgonen. Vi skulle checka in kl 06 senast. Eftersom att vi bor en bit ifrån Arlanda så skulle vi behövt släpa upp barnen mitt i natten. Det kändes inte som en rolig start på att resa med barn eller på semestern för oss så vi bodde på flygplatsen! Vi checkade in på Clarion Arlanda dagen innan.
Gudomligt skönt att vara på plats och kunna slappa och tjuvstarta semestern lite redan dagen innan. Vi badade uppe på deras takterrass, ångbastade och bara relaxade. Så ett hett tips är att bo kvar där natten innan om möjligheten finns. Om inte, och en har några timmar att slå ihjäl på Arlanda kan en för ynka 50:- betala in sig på Clarion Arlanda och bada i poolen uppe på takterrassen (beroende på årstid)

Ska du flyga utrikes finns en härlig lekplats i Elsa Beskow stil och inrikes så finns en lekplats där en kan träffa Alfons Åberg och provåka hans helikopter!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

16 − 14 =