RENOVERINGSMISSAR JAG SKULLE ÄNDRA PÅ

28 juni, 2017
Inlägget är i samarbete med IFÖ

Vi går som bekant i flytt tankar. Jag skrev ett inlägg där jag funderade på hur en vet vart en vill flytta när det finns flera olika alternativ som är bra. Du hittar det inlägget HÄR.
Vi har funderat på att flytta många gånger då vi bor i en tvåa och nu är gravida med barn nummer tre. Problemet är att det väldigt sällan kommer ut hus i området som vi bor i och de lägenheter som kommer ut är antingen ettor eller tvåor. Det vill säga inget som är av intresse för oss.
Men nu finns det två hus ute faktiskt som vi skulle kunna tänka oss att flytta till! Det finns lite småfix att göra, men de är egentligen inflyttningsklara redan från start om en vill. Men med hus så finns det väl alltid någon slags renovering eller fix att dona med, eller vad säger ni som redan är husägare?
När vi köpte vår lägenhet vi bor i nu så var det ett renoveringsobjekt, så vi har gått igenom en totalrenovering redan. Och visst är det kul!
Som till exempel så får du din egen prägel på design och inredning, så jag har redan börjat kika runt. Efter förra renoveringen i vår lägenhet så vet jag vad jag skulle vilja göra annorlunda denna gång till exempel. Så det känns ändå bra att ha lite kött på benen från en tidigare renovering, plus att vi vet vad saker och ting kan kosta och tiden det kan ta.
Men det som jag kollat på redan är badrumsinredning! Där har jag märkt att vi skulle behöva mycket mer plats för just förvaring än vad vi har i dagsläget. Därför skulle jag välja ett handfat som är lite bredare och också har bredare lådor, sedan kan en organisera med mindre lådor och fack hur en vill i dessa lådor. (vi har ett liknande på bilden men en smalare variant som inte rymmer lika mycket) Det på bilden kommer från IFÖ
http://www.ifo.se/produkter/mobler/tvattstallsskap/ifo-sense-underskap-vit-su-90-compact-v2/96365/

En annan sak jag skulle göra annorlunda är att i köket skulle jag välja en diskho som har en avställningsbänk! Det har vi inte i dagsläget, utan vi har en ho som bara är själva.. diskhon så att säga. Anledningen att jag skulle välja en diskho som har en avställningsbänk är dels för att ställa blöta saker men största orsaken är för att ha ett ställe att hålla till på när vi hackar och skär diverse grejer. I dagsläget har vi lagt en skärbräda direkt på bänkskivan som är vit så när vi hackat till exempel råvaror som är röda så som rödbetor etc. Så har bänkskivan blivit missfärgad… SUPER tråkigt!
Därför skulle jag till nästa boende vi skaffar se till att det finns eller byta ut diskhon till en med avställningsbänk!
Så här ser en med avställningsbänk ut

Har du renoverat tidigare och gjort någon ”miss” som du tänkt efteråt att du skulle ändra på om du fick tillfälle?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

2 × 1 =