PRAKTISK INFO OM BARNMÄSSAN I KARLSTAD 2019

28 mars, 2019

Ska du besöka Barnmässan i Karlstad i helgen? Det ska vi! Jag har turen att få äran att komma dit som VIP bloggare i år igen.
Det blir mitt fjärde år som jag besöker Barnmässan i Karlstad faktiskt. Och det är femtonde året som Barnmässan intar Racketcenter. Förra året åkte vi hela familjen, Aline var en liten plutt. I år lutar det mot att det bara blir jag och de stora barnen som far.

Jag tänkte dela med mig av praktiskt info som gäller Barnmässan i Karlstad.
Till exempel har jag sett att det har varit frågetecken kring goodiebagsen som delas ut. Precis som förra året så delas det
-under fredagen ut 100 goodiebags till de första hundra VUXNA besökarna. Så om du kommer med tre barn så får inte dina barn en varsinn. Detta med start kl 10:00 i entrén.
-På söndagen delas det ut goodiebag till de första 100 vuxna besökare som kommer till utdelningen kl 14.30 inne i A-Hallen vid garderoben/barnvagnsparkeringen.
Så det är alltså olika beroende på vilken dag du går!
-Även Babybag och Babybox kommer finns på mässan med fint innehåll till alla nyblivna föräldrar som en kan hämta ut.

Insamlingsmål för 2019
Årets insamlingsmål är World Childhood Foundation, de arbetar för att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn.
Från Childhood.se
Childhood arbetar med fyra olika fokusområden. Vi har valt dem utifrån var vi ser att barn är extra utsatta, var behoven för vårt arbete är som störst och var vi som organisation har störst erfarenhet och kunskap och således kan göra mest skillnad. Våra fokusområden är:

  • Barns rätt till en uppväxt med trygga och kärleksfulla vuxna.
  • Barns trygghet i samband med resande och turism.
  • Barns trygghet på nätet.
  • Stöd till barn som utsatts för våld och övergrepp.”

Det kommer även finnas aktiviteter på mässan som kostar 40 kronor och dessa går direkt till Childhood. Några exempel är ponnyridning, ansiktsmålning och hos Nöjesbolaget finns det någon slags hoppborg, de har haft olika utseenden de år vi varit där.

Öppettider & Pris
Barnmässan i Karlstad öppnar klockan 10 alla dagarna. De stänger kl 18 på fredagen, kl 17 på lördagen och klockan 16 på söndagen. Barn under 15 år går in gratis med betalande vuxen. Entrépriset ligger på 130 kronor och av det går 10 kronor till mässans insamlingsmål som i år är Min stora dag.

Parkering
Det finns gratis parkering utanför Racketcenter.

Toaletter
Det finns i början av hallen till höger om du står med ingången i ryggen (om de är på samma ställe som förra året) Sen finns det även inne i stora hallen om du håller till vänster.

Blöjstationer
Det finns blöjstationer där du erbjuds att prova blöjor och våtservetter från Minstingens värld i samarbete med NG Baby och Korbell som är värd för blöjstationerna, som finns i B-Hallen samt i MatRo-rummet.

Amning och flaskmatning
Det finns ett MatRo-rum där ni kan sitta i lugn och ro för amning och flaskmatning. I rummet finns det vatten, micro, muggar och servetter. MatRo-rummet hittar ni längst ned inne i B-hallen. Rummet är inrett i samarbete med Jysk.

Barnvagnar
Du får självklart ta med din barnvagn in, men önskar du lämna ifrån dig den så finns det gratis parkering för vagnen i A-hallen. 

Kontantuttag
Vid entrén in till A-Hallen går det att ta ut kontanter i samband med köp, även i caféet i entréhallen kan du ta ut upp till 300 kr i samband med köp. Bankomat 250 meter (ICA).

Garderob
Garderob erbjuds i A-Hallen och är både bemannad och gratis.

Äta
På mässan finns både café och restaurang med barnstolar och micros.

Sist men inte minst vill jag slå ett slag för den stora välgörenhetsauktionen som äger rum på lördagen vid stora scen 13:30. Det är endast nya produkter som utställarna har valt att skänka till auktionen och alla intäkter går oavkortat till mässans insamlingsmål; World Childhood Foundation.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

tjugo + 6 =