Populäraste resmålen 2015 presenteras här!

12 mars, 2015

Igår gick vi upp tidigare än tuppen, jag och Ines. Vi skulle möta upp Anne och åka till Stockholm för att gå på en pressfrukost om de populäraste resmålen 2015 som Ticket presenterade. Eftersom att det var en pressfrukost så var det såklart på morgonen, så klockan var väl vid 05 när jag gick upp, men jag gick och la mig i skaplig tid så det var inte så jobbigt att kliva upp. Pressfrukosten om de populäraste resmålen 2015 ägde rum på Hilton hotell Slussen.
11047282_10152562929731534_1837230408_n
Gullan och jag väntar på bussen ner till tågstationen på morgonen

I en undersökning så svarade 43 % av svenskarna att de kommer resa utomlands i sommar och 29 % svarade att de kommer resa utomlands mer än en gång under 2015. Hur ser det ut för dig, ska du ut och resa?
För egen del så kommer 2015 faktiskt bli lite utav ett rese år. Vi ska till Grekland i juli som är bokat. Senare under hösten ska vi åka en gång till, men vi har inte bestämt vart än.

populäraste resmålen 2015
Pressfrukosten om de populäraste resmålen 2015 presenterades av Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

De populäraste resmålen 2015 presenterades och det visade sig att Mallorca har ökat och gått upp till första plats på tio i topp listan över resmål. Antalya ligger på andra plats som även är barnfamiljernas favorit. Kometen för de populäraste resmålen 2015 är Malaga som tagit sig in på tionde plats.
Det är en boom för resmål till USA och det märks av en Plura-effekt i Italien. Efter det senaste programmet som gick med Plura som sändes från Italien så har resorna dit ökat. Gissningsvis på grund utav den fina miljön som exponeras och även på grund utav den goda maten!

De populäraste resmålen 2015 – tio i topp listan

1. Mallorca

2. Antalya

3. Kreta

4. New York

5. Rhodos

6. Cypern

7. Split

8. Barcelona

9. London

10. Malaga

Bubblare – Sardinien, Alicante och Gran Canaria


Ines och jag

När det kommer till charterresor så ser topptrion ut så här;
1. Grekland
2. Spanien
3. Turkiet.
Det är tre av fyra charterresenärer som väljer något av dessa tre länder när de ska boka sin sommarresa. Grekland är liksom i fjol mest populärt och över 30% av de svenska charterresenärerna väljer att åka dit. Och även vi! Det blir första gången i Grekland för min del.
Italien är sommarens stora charterkomet och charterresenärerna dit har ökat med 16% jämfört med i fjol, Plura effekten som jag pratade om lite högre upp!

ticket-003
Anne. Jag gillar Tickets text ”Ingenstans är omöjligt”

När det gäller just de populäraste länderna 2015 så har det hänt också hänt en del, störst var väl att USA har gått om Turkiet på ”tio i topp länder” som kommer besökas 2015. Spanien ligger på första plats i år och har ökat med hela 9%. Italien är en komet (fortfarande Plura-effekten) och Kuba är årets bubblare.

I ett annat inlägg kommer jag att visa trender när det gäller resande, vad människor tycker är viktigast när de bokar sin resa till exempel.

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

tre × 3 =