Peppy Pals – Världens första digitala EQ spel

18 mars, 2015

Spelet Peppy Pals är världens första digitala EQ spel som har fått många priser och belöningar runt om i sociala medier, bland annat 4 av 5 i en recension som gjordes i Gomorron Sverige i SVT. Vilken utmärkelse är ni mest stolta över?
-Att ha vunnit Reach For Change är det vi är mest stolta över. Det är väldigt många sociala entreprenörer som söker varje år och antagningsprocessen är rätt så gedigen.

Hur kom ni först på idén till Peppy Pals? 
-Att lära ut EQ, emotionell intelligens, är inte obligatorisk i skolan och i takt med att barn skaffar sig fler och fler aktiviteter och föräldrarna arbetar heltid kände jag att den viktiga kvalitetstiden med barnen minskade. Som mamma saknade jag ett lekfullt verktyg som kunde inspirera till samtal med mina barn om vänskap, känslor och empati. Ett verktyg som kunde vara tillgänglig i både hemmet och på skolan. Barn älskar spel och lek så det var så jag kom på att man kunde spelifiera EQ så att barnen kan ha roligt medans de lär sig något djupare.

Hur lång tid tog det från idé till färdig produkt?
-Det tog 4 år från idé till att vi lanserade vårt första Peppy Pals (länka gärna till hemsidan) spel. Våra spel är tillgängliga i både iOS och android. Jag är inte utvecklare själv så jag fick börja med att skapa ett team som hade den kompetens jag själv saknade.

Har något varit svårare eller lättare än ni först tänkte er?
-Det är ju innovation vi håller på med så förutom att hitta finansiering så vi kan fortsätta skapa spel, krävs det mycket testning och avstämning med föräldrar, barn och experter inom psykologi och EQ för att till slut skapa något som barnen älskar och som även har hög kvalitet när det gäller EQ innehåll.


peppy pals
Vill du testa på Peppy Pals tillsammans med ditt/dina barn som är i åldern 2-6 år? Kontakta mig vid intresse så får du testa gratis! Finns ett begränsat antal gratis koder som jag kan ge bort, så först till kvarn!

 

 

 


			
				
		
				
									
			
										
	

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

3 × fyra =