PAPPAVARFÖR – EN IDEELL FÖRENING

30 oktober, 2016

Igår hade vi halloween fest här hemma för denna ruggiga liga, haha!
Jag håller på och laddar över bilder så snart kommer en bildbomb från gårdagens utstyrslar och dekorationer!
Men under tiden vill jag tipsa om en sida som heter PappaVarför, läs mer under bilden.
PicMonkey Collage10

Jag fick en kommentar som jag vill dela med mig av gällande inlägget jag skrev om att jag fick äran att vara med en pappa när han äntligen fick träffa sin son för första gången på 8 månader, kommentaren löd så här:

”Vilken vacker bild!  Att undanhålla en förälder möjligheten att vara delaktig och närvarande i sitt barns liv är en styggelse. Dessa pappor och mammor (ja de finns också) är omgivningens stöd och samhällets!
Fint av dig att finnas där och stötta denna farsa.
Respekt till dig ”Mediamamman”!
Jag önskar honom och alla andra sunda föräldrar som kämpar all lycka till. Det är en tung och tuff kamp,  men till sist lyckas man.
Jag var själv ett barn som inte fick träffa min älskade farsa under flera år.  Så jag vet hur viktigt det är för barnet att den ”bortstötta” föräldern inte ger upp. Kämpar vidare. Skickar små signaler till barnet om att ”pappa finns”,  ”pappa älskar dig”,  ”pappa ger aldrig upp”.
Det fick jag och det gjorde definitivt min uppväxt lättare.
”Råckstafarzan”
www.pappavarfor.se

Jag klickade mig in på hemsidan som är länkad här ovan och jag tycker att den var mer än värd att tipsa om!
Så här står det:
Pappavarför är en nystartad ideell förening av personer som själva upplevt eller som har en nära relation till föräldrar som upplevt avsaknaden av stöd vid vårdnadstvister och föräldrars rätt till umgänge med sina barn.

Vi tar ett helhetsansvar och erbjuder följande tjänster:

  • Stödsamtal via vår telefonjour
  • Rådgivning via vår telefonjour
  • Personligt stöd och coachning vid möten med Socialtjänsten eller i domstol.
  • Förmedlar kontakt vid behov av terapeut
  • Förmedlar kontakt vid behov av advokat eller juridiskt ombud
  • Tillhandahåller korttidsboeende, jourboeende samt skyddatboeende

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

fem × 5 =