Pappan har ordet – Att jag som förälder aldrig lär mig

23 april, 2016

Det är aldrig roligt när ens barn börjar backa i sin utveckling, som till exempel att de börjar slåss, när de för någon månad sedan var så skötsamma och ömma. Eller när de plötsligt vägrar att smaka mat som de annars brukar tycka om. En annan sak som har börjat hända på senaste tiden är att sonen har börjat kissa på sig. Från att varit helt torr, nästan i ett år. Jag vände mig till vår husläkare, Google. Och svaren gjorde mig med nojig än lugn.
”Om ditt barn plötsligt kissar på sig kan det må psykiskt dåligt.”
Oj, kan det verkligen vara så? Han verkar ju så glad. Men han kanske är lite stressad. Kan det vara något annat? (skrollar på datormusen)
”Om ditt barn plötsligt börjar kissa på sig och även börjar dricka mer kan det vara diabetes”
OH MY FUCKING GOD. Jag visste det. Ska han behöva ta sprutor och grejer? Han dricker ju rätt mycket och verkar törstig. Men å andra sidan så ska man ju dricka några glas vatten om dagen… Och han äter inte speciellt mycket sött. Har doktorn några fler svar? (pratar fortfarande med Google. Men höll handen över luren ett tag för att i panik ringa 1177)
”Om ditt barn plötsligt börjar kissa på sig efter att ha varit torr en lång period är det helt normalt och förmodligen en fas”
Jävla Google! du kunde väl ha gett mig det svaret först. Nu har jag suttit här och läst en artikel om barndiabetes (och även börjat fundera om jag själv har det, för jag brukar var törstig och kissa mycket. Ja alla är törstiga och kissar mycket ibland!) och en annan texst om ”de 10 bästa sätten att göra en psykoanalys på ditt barn” och sen säger du att det är en fas. Den är klart det är en fas. Det är alltid en fas! Google är som den där läkaren i family Guy.
-Ah, Mr. Griffin, I’m not quite sure how to say this…. Kim Bassinger? Bass singer? Bassinger? But now, onto the cancer…. You are a Cancer, right?
Att vi föräldrar aldrig lär oss. Barnet har börjat slåss. Det är en fas! Barnet äter dåligt. Fas! Barnet blöder kraftigt från bakhuvudet. En fas!… Eller det kan vara värt att kolla upp faktiskt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

fem − 3 =