Vårdpersonal ska få neka aborter

28 april, 2015

Eftersom att några verkar missuppfatta vill jag förtydliga
1. Jag är inte emot aborter.
2. Jag vill inte straffa någon med oönskade barn.
3. Jag vill inte att aborter ska förbjudas.
4. Jag menar mer; Vad spelar det för roll om det inte är just DIN gynekolog som utför aborten eller om det är gynekologen runt hörnet?

—————————————–
Vårdpersonal ska få neka aborter, här kan du läsa om det.
Helt rätt tycker jag. Jag tänker såhär, kring sena aborter.
Om jag känner att jag inte klarar av att göra en abort på grund av att jag skulle må psykiskt dåligt utav att se fostret ligga där och kippa efter andan så tycker jag att en ska få neka aborter. Bara för att någon har utbildat sig till vårdpersonal så betyder väl inte det automatiskt att en ska tvingas att göra en abort? Då kanske inte så många överhuvudtaget vill utbilda sig längre. Skulle du kunna utföra en abort från v.10 och framåt?
Om svaret är nej, tycker jag inte att vi kan ställa kravet på vårdpersonalen att alla ska klara av att göra det heller.
Så istället för att tvingas göra aborter och kanske må dåligt utav det, tycker jag att det inte är mer än rätt att en ska få välja. Det pratas lite titt som tätt om arbetsmiljö och att en ska må bra på sin arbetsplats. Gäller inte det vårdpersonal då?
Det kanske är bra att vårdpersonal ska få neka aborter. Då kanske inte folk slarvar lika mycket. För det är så jag upplever det. Att många slarvar. För det finns en utväg. Ingen lätt utväg. Men det finns en nödlösning.
Kanske att detta leder till att vissa blir lite mer försiktiga.
Däremot tycker jag inte att en ska få neka aborter på grund utav personliga/religiösa åsikter. Det är en annan sak om jag som person tycker att abort är fel eller om jag skulle må psykiskt dåligt utav det.

neka aborter

Och det där med att kvinnan ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp och bla bla bla. (orkar inte blanda in den diskussionen i detta nu)
Ja men det har vi fortfarande. Vi kan fortfarande välja själva över vår kropp om vi vill stoppa in en snorre i snippan eller inte.
Sen tror inte jag att detta skulle leda till att all vårdpersonal i hela Sverige kommer vägra att utföra aborter.
Skulle det bli så tycker jag; Har en blivit gravid via en våldtäkt eller trots p-medel så tycker jag att aborter ska få göras. Då har en åtminstone försökt skydda sig, gjort ett aktivt val. Men de som kör oskyddat och gör aborter på löpande band på grund utav att kondom faktiskt är oskönt… (ja det finns några få sådana personer) får då stå sitt kast kan jag tycka och antingen ha 10 fotbollslag med ungar hemma eller hitta njutningen på något sätt.

Jag tycker alltså inte att vi kan tvinga vårdpersonal att utföra aborter om det är någon som kommer må psykiskt dåligt utav det.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Förskolemamman 28 april, 2015 at 11:40

    Jag håller inte med dig utan tänker på det där barnet som kommer oönskat in till denna värld, kanske tom hatad av sin mamma vilket kan resultera i en odräglig uppväxt som sätter spår för livet och som hen kanske aldrig kommer komma ifrån.

    Jag tänker även på mamman som ska plåga sig igenom en graviditet med ett foster i magen som hon avskyr. Ingen annan ska någonsin kunna avgöra om jag ska bära och föda fram ett barn, det valet anser jag alltid ska få ligga hos kvinnan oavsett vad andra tycker. Sen förstår jag om man som personal inte vill göra abort men då får man se till att det finns någon annan som går med på att genomföra det.

  • Leave a Reply

    fem × fyra =