MÖTE PÅ BARNSPEC I UPPSALA

5 juni, 2018

 Igår hade vi som sagt en tid hos Barnspecialisten i Uppsala. Så nu är det i alla fall utrett att det är läkaren där som ska vara som en allmän kontakt och ha en överblick över allt.
Så hädan efter är det dit och till den läkaren jag ska vända mig med funderingar och frågor som ploppar upp. Det har jag ju inte riktigt vetat tidigare vart jag ska vända mig.
Han tyckte också att vi borde ha en dietist som är bunden till sjukhuset och inte en dietist på vårdcentralen. Men han kunde inte ge oss en ny nu för först måste nutritionsteamet ta emot oss och förs då kan man börja kolla vilka dietister som är kopplade till dom. Jag vill ha vår gamla dietist. Så hoppas hon är knuten dit.
Jag tog upp att vi ville prova kombinera airomir med…. nu i skrivandets stund minns jag inte namnet, men ni var flera som tipsade om att man ofta behöver kombinera två olika sprayer i inhalatorn för bäst effekt. Men det tyckte inte läkaren att vi skulle göra för enligt han så var den ena sprayen bara till vid infektioner typ. Det räckte inte med att jag sa att jag inte tycker Airomir ger full effekt. Vi skulle fortsätta och ge till exempel 2 puffar istället. Men det gör jag redan.
Jag har också fått tips av er om att det finns maskiner som gör så att det kommer ånga istället som då är mycket lättare för barnet att inhalera för många barn och bland annat Aline, upplever jag inte andas in tillräckligt hårt för att få i sig läkemedlet.
Men det avfärdade läkaren dock. Det spelade ingen roll om hon inte andades in så hårt så länge masken höll tätt och hon bara tog 3-4 andetag. Låter himla konstigt i mina öron men men… Masken håller inte ens tätt på henne heller. Jag kunde argumentera bort tankarna om sond för det finns i ärlighetens namn inte en endaste anledning till att hon skulle ha sond. Så där var jag verkligen beredd på att kriga, faktiskt.
Gällande mjölkproteinfri kost så sa han att man provocerar EN GÅNG. Funkar det inte så väntar man 6 månader till nästa gång.
Så han tyckte det var himla konstigt att vi provocerat så många gånger sedan i påskas.. Men det är ju andra läkare som sagt åt oss att börja med mjölk igen för dom har dragit slutsatsen att hon inte är allergisk. Men hon reagerar nu när vi försöker.
Då har vi bara fått infon om att backa tills vi hittar en nivå som verkar funka för henne och då köra på det en vecka och sedan öka mängden igen. VARFÖR kan man inte få en och samma information från folk inom samma yrke?
Nu ska vi i alla fall inte provocera på ett tag.
Men i överlag så kändes det lite smått onödigt att åka dit, vi hade egentligen kunnat ta detta på telefonen lika bra.

Nu ska vi invänta en remiss till gastroteamet, kallelsen skulle komma inom 3 månader. Vi ska även prova en medicin mot reflux bara för att se om det blir någon skillnad, men ingen tror att hon har reflux. Men det är tydligen inte skadligt att prova medicinen så därför ska vi prova för att, typ.
Hm.. jag tror att jag har fått med allt från besöket. Skriv gärna en kommentar här eller på Instagram om ni undrar något eller om jag glömt något. (Gör en svep upp på insta till detta inlägg)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nathalie 5 juni, 2018 at 14:45

    Vi fick också reflux medicin , för att mjölk gjorde att han fick mycket reflux

  • Leave a Reply

    tjugo + tretton =