MORSDAG – HUR FIRAR DU MAMMA?

8 maj, 2019

Inlägget är i samarbete med Morsdag.se

Snart är morsdag här, vad har den dagen för betydelse för dig?
Jag har nog varit ganska dålig överlag på att fira morsdag. Eller jag har nog egentligen inte varit så bra på att fira någon av dessa dagar som finns om jag ska vara ärlig. Jag var bättre på det när jag var yngre! Speciellt sen jag fick egna barn har mitt firande för andra gått ut för känns det som, haha. 
Jag vet också att min pappa och hans syskon brukade köpa en blomkruka till min farmor som det stod Världens bästa mamma följt utav årtalet. 
Det tycker jag var en lagom rolig gest och present. Tyvärr slutade dessa krukor att säljas så jag har själv inte kunnat fortsatt med denna tradition till morsdag till min mamma. Ett år beställde jag ett blombud och skickade till henne, då bodde jag uppe i Piteå vilket var ca 80 mil hemifrån. Så jag ville visa att jag ändå tänkte på henne denna dag. Ibland kan det vara lätt att köra fast därför vill jag tipsa om denna lista där det totalt finns 30 olika tips på hur du kan uppvakta mamma på morsdag. Det är både saker som är gratis och som kostar pengar.
För två år sedan var vi utomlands när det var morsdag. Alfons och Krille gick ner till stranden och Alfons valde ut en sten han tyckte var fin som han gav till mig. Den stoppade jag faktiskt i myntfacket på min handväska och bär alltid med mig! Så det viktiga ligger inte alltid i presenterna. Hoppas du finner något användbar information eller presenttips hos morsdag.se, de har bland annat recept om du vill baka något!

Visste du att vi har firat denna dag i Sverige sedan 1919?
Grunden till dagen kommer faktiskt ifrån USA, en kvinna vid namn Anna Jarvis som redan 1908 firade minnet av sin egna mamma och började senare kampanjen att få igenom denna dagen som en officiell högtid. År 1914 vart dagen äntligen officiellt en högtid i USA. Du kan läsa mer om bakgrunden till Morsdag både i USA och Sverige om du klickar dig in via länken.
Så vad har morsdag för betydelse för dig? 
Jag kommer inte ställa några krav på mina barn att de måste göra något för mig men jag kommer berätta bakgrunden om dagen för de och känner de sen att de vill göra någonting för mig så är det självklart välkommet.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Anna 10 maj, 2019 at 18:28

    Detta är min första mors dag som mamma. Det ska jag fira med att besöka min mammas grav tillsammans med min dotter och man. Sen vad min man har i kikaren för min del blir en kul överraskning. 🙂

  • Leave a Reply

    två × 3 =