MINSTA LIVMODERN MEN STÖRSTA MAGEN

15 maj, 2017

I morse var det dags för första ”riktiga” besöket hos barnmorskan! Innan har jag varit på inskrivning, sockerbelastnings test + cellprov, förlossningsprat och nu det första riktiga besöket i vecka 25.
Anledningen till att jag kallar det för det riktiga besöket är för att det är förs nu en börjar lyssna på hjärtljuden, mäta livmodern och så vidare. Jag hade min tid tidigt på morgonen så jag valde att sova 15 minuter längre än att äta frukost, haha.
Så just nu sitter jag på ett fik och äter frukosten och tänkte uppdatera lite siffror från dagens besök hos barnmorskan.

Vecka 25
Startvikt; 86.9 kg
Dagens vikt 90.9 kg (+4kg)
Sockervärde; 6,5
Hjärtljud; 140
Livmoderns mått; 22,5 cm

Det intressanta är livmoderns mått här tycker jag! För jag bad henne kolla vad jag låg med Alfons och Ines också.
Jag var helt övertygad om att min livmoder var gigantisk denna gång eftersom jag vart stor så snabbt och den var större för tiden i början av graviditeten. Men den är inte stor för tiden längre! Nu låg den till och med strax under medel, haha 😀
Jag vart lite förvånad för jag är större nu än de andra två graviditeterna, men det handlade inte om livmoderns mått sa hon utan det handlade mer om musklerna i magen och att de blir mer töjda så magen ”faller ut” mer eller hur jag ska uttrycka mig, haha.

I vecka 25 så har livmoderns mått sett ut så här alla tre graviditeter;
Alfons 2012 – 23 cm
Ines 2014 – 24,5 cm
Kotten 2017 – 22,5 cm

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

tjugo + fem =