Min Vardag

ETT BESÖK TILL FÖRLOSSNINGEN

Igår for jag in till förlossningen på grund av mitt mående och på grund av att jag inte känt av Kotten som jag brukar under 1,5 dygn. Jag har haft lågt blodtryck och fått stjärnor för ögonen förut om jag stått upp mycket eller klassiska att sitta ner och sen ställa sig upp. Några gånger har det blivit lite värre, det har verkligen känts som jag ska svimma, kroppen har darrat och så vidare. Igår fick jag så igen! Hörseln vart helt konstig, jag började höra ett slags tjutande/brusande, det kändes ungefär som på film när kameran zoomar in fejset o allt annat blir suddigt. Mina händer skakade skit mycket och jag vart helt blek. Jag började svettas och må illa. Fått liknande tidigare men inte alls så här kraftigt. Men inne på förlossningen så hittade dom inget som var konstigt med mina värden. Blodtrycket låg på 125/75 vilket klassas som bra, men är det högsta jag haft genom graviditeten hittills.
Gällande Kotten så har rörelserna minskat drastiskt bara över en natt! Jag känner av bebisen lite granna men mycket mer sällan och inte alls lika tydligt. Och ja, det är vanligt att rörelsemönstret ändras eftersom livmodern omsluter bebisen så det blir mindre utrymme. Men det var och är så himla stor skillnad att efter 1,5 dygn så började jag tveka på om det verkligen skulle vara så här. Speciellt ihop med min attack som kom. Jag funderade på om jag bara borde vila eller om jag faktiskt borde oroa mig.
Jag ringde in i alla fall tillslut och hon tyckte att vi skulle komma in på en koll.
Kottens hjärtljud såg bra ut och vi kollade även med ultraljud för att se rörelser, men bebisen rörde sig inte så hon fick vara på och knuffa riktigt rejält tre gånger innan vi fick se små rörelser, inga som kändes för de va så små.
Men då reagerar bebisen i alla fall och eftersom hjärtljuden även såg bra ut så blev vi hemskickade. Men det känns väldigt olustigt att se Kotten så slö och oaktiv. När det verkligen vände över en natt.

Idag är tredje dagen som jag inte känner Kotten varken lika ofta eller tydligt men vet inte vad jag ska göra.
Detta kanske är nya rörelsemönstret?

By |juli 31st, 2017|Categories: Min Vardag|2 Comments

ISGLASS – EN VÄRLDSNYHET

I samarbete med Svensk Kosttillskott

Jag alltså fått testa något som marknadsförs som en världsnyhet! Det i sig känns ju väldigt fancy, haha 😀 Det är en läskande isglass från Svensk Kosttillskott och det låter kanske inte så himla speciellt ännu men det är en isglass utan kalorier och som är fri från socker.
Det som lockade mig mest var just att den är sockerfri då jag märker av när mitt blodsocker ökar väldigt tydligt i kroppen.
Jag får en känsla av tyngd samt att jag känner mig väldigt bakis om jag äter för mycket socker. Därför valde jag att tacka ja till att få testa denna isglass.
Det smarta med den är att den skickas i lådor om 10 pack som du själv fryser in i frysen och de blir klara på så snabbt som ungefär 4 timmar (för den som inte kan hålla sig och är sugen snabbt, haha) Den finns i två smaker, cola och päron. Jag har testat cola och skulle säga att den påminner om Calippo i smaken om du kan relatera till det.
Som alltid när en produkt ska vara nyttig så kan jag känna att jag blir lite skeptisk till framför allt smaken. Allt som är nyttigt smakar skit, ungefär så tänker jag och så är mina tidigare erfarenheter av liknande produkter. Men jag gillade faktiskt cola smaken på denna isglass, där gjorde den mig inte besviken!
En annan sak jag tyckte var himla intressant är storleken, det är stora isglassar! Jag tycker alltid att sådana här produkter brukar vara lika stora som tre tuggor ungefär och så sitter du där och är mer sugen än du var innan du började äta, haha.
Men denna är rejäl och till och med en gluffare som mig känner sig tillfredsställd 😉

By |juli 31st, 2017|Categories: Min Vardag|2 Comments

LILLEPUTTLANDET

Alla mina bilder är skyddade av copyrightlagen och är olagliga att använda utan tillåtelse

Igår besökte vi något som heter Lilleputtlandet som ligger här i Skellefteå. Det var som ett ställe i skogen och så var det en massa uppbyggda hus och annat spännande som en kunde gå in i och klättra omkring på.
Det fanns även en del aktiviteter som vi deltog i. Bland annat en jakt på godistjuven och på en skattjakt.
Jag tyckte det var ett mysigt ställe och vi hade en toppen dag, barnen har tjatat vid frukostbordet att de vill åka dit idag igen, haha.

De var verkligen engagerat och med utklädda människor som körde lite teater och ledde skattjakten genom skogen tills vi kom fram till något som liknade en åker där det bara var att hugga tag i en spade och börja gräva!


Krille och Alfons hittade en nedgrävd låda som innehöll pengar som gick att använda i fikastugan och Ines hittade några godisar.

 

By |juli 25th, 2017|Categories: Min Vardag|0 Comments

GRAVIDITETSVECKA 35 – IGÅNGSÄTTNING

Alla mina bilder är skyddade av copyright lagen och är olagliga att använda utan tillåtelse

Nu är graviditetsvecka 35 här <3 Det känns så himla spännande men också väldigt ofattbart att Kotten faktiskt kan komma precis när som helst nu. Lika bra i morgon som om en vecka eller två.
Något jag har märkt av de senaste dagarna är att jag börjat få halsbränna även när jag är i upprätt läge och att jag får som sendrag på det mest konstigaste ställena på kroppen, ställen där jag inte ens visste att det var möjligt att kunna få sendrag.
Annars mår jag nog ganska bra nu ändå. Har fått ondare i fogarna som sitter fram mitt på skrutt-marie (i venusberget) men det är väl som det ska antar jag nu när förlossningen närmar sig och ett helt barn ska ta sig ner genom bäckenet.

Vi har förresten fått en tid för bedömning av igångsättning! Den 18e augusti ska vi in på kontroll för att kolla om kroppen är mogen (med det menas om livmodertappen är mjuk osv och redo för en förlossning) Om kroppen är redo och det finns plats på förlossningen så är det stor chans att jag blir igångsatt där och då annars någon dag under helgen, allt beroende på hur det ser ut med plats. Jag hoppas såklart att jag ska vara mogen men jag känner mig rätt självsäker på att jag kommer vara det med tanke på att det är mitt tredje barn och för att de andra två gångerna har jag fött i veckorna 37+3 och 38+3.
Jag kan inte med ord beskriva vilken lättnad och hur skönt det känns att ha ett datum att få göra denna check up i alla fall <3

By |juli 23rd, 2017|Categories: Min Vardag|0 Comments

EN TUR PÅ ÄLVEN

Vi gjorde en liten utflykt ut på älven med flotten och fikade. Det var så himla lugnt, verkligen lugnande (förutom att barnen skulle jävlas lite med varandra, haha) Det var spegelblankt på vattnet, så vi satte en liten motor på flotten och åkte ut längst med älven. När vi kom in till bryggan igen såg vi även några kräftor i olika storlekar bland stenarna. Kändes väldigt lantligt på något sätt, haha.

By |juli 23rd, 2017|Categories: Min Vardag|0 Comments

TIPS – RIBBAD KLÄNNING

Jag vill tipsa om dessa ribbade klänningar från H&M Divided, jag har en svart, grå, randig och denna gröna. Haha, varför nöja sig med en färg när en hittar ett plagg som är underbart?!
Jag tycker de sitter bekvämt, är stretchiga, nästan lite för stretchiga så de blir lite sladdriga nästan innan tvätten. Så jag skulle rekommendera att gå ner en storlek eller två om brösten tillåter 😀 Ibland kan det ju va så att det blir för tight över brösten om en vill gå ner någon storlek, jag brukar ha det problemet. Men i och med att jag använder amningsbh utan både byglar och vaddering nu så klarar jag mig på den fronten, haha!

By |juli 20th, 2017|Categories: Min Vardag|0 Comments

No Comments

Leave a Reply3 × tre =