Min Vardag

VIDEO; ALFONS GER EN HOTELL TOUR

En vlogg där vi reser till Karlstad och om du av någon anledning inte vill eller orkar kolla på hela klippet så MÅSTE du se från ca 7 minuter när Alfons agerar guide och visar upp hotellet vi bor på, haha!

By |mars 23rd, 2018|Categories: Min Vardag|0 Comments

JAG BORDE HA VUXENBLÖJA

Idag på förmiddagen styrde vi bilen mot Karlstad! Bilresan gick smärtfritt och det var ingen som åksjuke-spydde och inga barn gapade att det var kissnödiga hundra gånger. Den enda som gapade om att vara kissnödig var jag, haha.
Jag kissade innan vi åkte hemifrån och efter fyra mil så var jag kissnödig igen… Satt och höll mig så länge att jag tillslut satt och studsade i sätet i princip innan jag svängde av till en rastplats. Men det dröjde inte länge innan jag var nödig igen, haha. Jag borde ha en vuxenblöja till framtida roadtrip´s!

By |mars 22nd, 2018|Categories: Min Vardag|0 Comments

PRAKTISK INFO OM BARNMÄSSAN I KARLSTAD

Ska du besöka Barnmässan i Karlstad i helgen? Det ska vi! Jag har turen att få äran att komma dit som VIP bloggare i år igen.
Det blir mitt tredje år som jag besöker Barnmässan i Karlstad faktiskt. Och det är fjortonde året som Barnmässan intar Racketcenter. Förra året åkte vi hela familjen, jag var gravid med Aline. Och året innan det åkte jag ensam med Ines.

Jag tänkte dela med mig av praktiskt info som gäller Barnmässan i Karlstad.
Till exempel har jag sett att det har varit frågetecken kring goodiebagsen som delas ut. Precis som förra året så delas det
-under fredagen ut 100 goodiebags till de första hundra VUXNA besökarna. Så om du kommer med tre barn så får inte dina barn en varsinn. Detta med start kl 10:00 i entrén.
-På söndagen delas det ut goodiebag till de första 100 vuxna besökare som kommer till utdelningen kl 14.20 inne i A-Hallen.
Så det är alltså olika beroende på vilken dag du går!
-Även Babybag och Babybox kommer finns på mässan med fint innehåll till alla nyblivna föräldrar som en kan hämta ut.

Insamlingsmål för 2018

Det kommer även finnas aktiviteter som kostar pengar, som går direkt till insamlingsmålet. Några exempel är ponnyridning och superslide.

Öppettider & Pris
Barnmässan i Karlstad öppnar klockan 10 alla dagarna. De stänger kl 18 på fredagen, kl 17 på lördagen och klockan 16 på söndagen. Barn under 15 år går in gratis med betalande vuxen. Entrépriset ligger på 130 kronor och av det går 10 kronor till mässans insamlingsmål som i år är Min stora dag.

Parkering
Det finns gratis parkering utanför Racketcenter.

Toaletter
Det finns i början av hallen till höger om du står med ingången i ryggen (om de är på samma ställe som förra året) Sen finns det även inne i stora hallen om du håller till vänster.

Blöjstationer
Det finns blöjstationer där du erbjuds blöjor från Libero i samarbete med NG Baby som är värd för blöjstationerna, som finns i B-Hallen samt i MatRo-rummet.

Amning och flaskmatning
Det finns det ett MatRo-rum där ni kan sitta i lugn och ro för amning och flaskmatning. I rummet finns det vatten, micro, muggar och servetter. MatRo-rummet hittar ni i nedre änden i B-Hallen. Rummet är inrett och skapat av Plantagen.

Barnvagnar
Du får självklart ta med din barnvagn in, men önskar du lämna ifrån dig den så finns det gratis parkering för vagnen i A-hallen. 

Kontantuttag
Vid entrén in till A-Hallen går det att ta ut kontanter i samband med köp, även i caféet i entréhallen kan du ta ut upp till 300 kr i samband med köp. Bankomat 250 meter (ICA).

Garderob
Garderob erbjuds i A-Hallen och är gratis.

Äta
På mässan finns både café och restaurang med barnstolar och micros.

Sist men inte minst vill jag slå ett slag för den stora välgörenhetsauktionen som äger rum på lördagen!

By |mars 21st, 2018|Categories: Min Vardag|0 Comments

VIDEO; ALINE´S DOP

Igår var det äntligen dags för Aline´s dop! Jag har gjort en vlogg ända från början till själva ceremonin igår där du kan se hur resan gått med val av kläder, planering, dukning och så själva ceremonin förstås.

Jag la upp denna bild på Instagram igår och skrev; En bild säger mer än tusen ord! Vad säger denna bild dig?
Många svarade kaos, haha! Det behöver absolut inte betyda något negativt. Men jag tänker kanske att en kan tolka det som att barnen springer omkring och drar i varandra? Fast egentligen så hade de dansuppvisning. Ines har under hela planeringsstadiet sagt att hon ska dansa på dopet, och det gjorde hon 😀 Vilket är det ni ser på bilden.
Älskar bilden också för Aline drar mig just i håret och Alfons ser så himla lycklig ut där han står och kramar sin älskade pappa, haha!

Alfons och Ines hjälpte till att hälla upp vattnet.
 

By |mars 19th, 2018|Categories: Min Vardag|0 Comments

MÅSTE ALLA MATCHA?

Vi är nästan klara med all shopping inför dopet. Lite dukar, tallrikar, muggar och bestick fattas. Kanske en och annan ballong.
Men däremot så matchade inte flickornas accessoarer.. Dom var inte riktigt grå gråa. Utan mer brun gråa i nyansen. Så jag vet inte om jag ska leta efter nya på stan idag eller bara låta det vara så helt enkelt.
Jag hittade i alla fall ett par byxor, helt oväntat, igår som matchar tjejernas klänning. Så det var lite kul i alla fall 😀
Nu är Krille den enda som inte har något i den rosa nyansen som alla vi andra har.. Måste alla matcha på något sätt tycker ni?
Jag tycker egentligen att det räcker att barnen skulle matcha och jag och Krille skulle kunna ha nå tråkiga basic färger, haha.
Jag orkar inte mer. Måste jag ens vara med på dopet? Räcker det inte med allt jag fixar och donar med nu inför? haha

By |mars 16th, 2018|Categories: Min Vardag|0 Comments

HON BÖRJAR LJUDA SITT FÖRSTA ORD

Igår började Aline säga mmmaamm och mmmaammmmaa. Hoppas hon menar mig såklart 😉
När började era barn säga eller ljuda mamma eller sitt första ord? Aline blir 7 månader på måndag.

By |mars 16th, 2018|Categories: Min Vardag|0 Comments

No Comments

Leave a Replyåtta − 7 =