Min Vardag

JAG ÄR RÄDD FÖR ATT SVIMMA FRAMFÖR BARNEN

Alla mina bilder är skyddade av copyrightlagen och det är olagligt att använda dessa utan tillåtelse

Idag har inte många ryck blivit gjorda från min sida. Vi har varit hemma hos min mamma och barnen badade en sväng i poolen.
Ines började frysa ganska snabbt och ville komma upp och sitta hos mig och kolla på när de andra badade istället <3
Men jag kan verkligen känna av mitt låga blodtryck fast jag inte har gjort någon vidare ansträngning idag (mer än att ha koll på barnen) Jag kan få som svimningsattacker och börja få stjärnor framför ögonen och bli helt svag i kroppen, det känns precis som stunden innan en svimmar om du har gjort det någon gång så förstår du exakt hur jag menar. Jag fick så två gånger idag och en gång i lördags utan att ha gjort något speciellt ansträngande.
Jag tycker att det känns super läskigt, speciellt om jag skulle råka svimma framför barnen och dessutom är själv hemma med dom. Kidsen skulle bli super rädda och sen är det såklart lite läskigt för en inte vet hur landningen blir OM jag nu skulle svimma. Förhoppningsvis inte på magen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By |juni 25th, 2017|Categories: Min Vardag|0 Comments

JAG SLÅR UNDAN FÖRLOSSNINGEN

Alla mina bilder är skyddade av copyrightlagen och det är olagligt att använda dessa utan tillåtelse

Idag är det veckobyte! (IGEN?!)
Det känns lite som ett steg, nu har jag kommit till 30 fulla veckor, så 30+0 idag, vilket då i folkmun kallas för vecka 31, men inom sjukvården räknar de endast fulla veckor + dagar.
Nu är det inte långt kvar till Kotten är här. Nu är vi på det tiotal som bebisen kommer födas på i alla fall, det är jag helt säker på. Jag tror att jag kommer komma igång av mig själv tidigare och om inget annat så har vi en tid för bedömning och igångsättning. Om jag ska jämföra med tidigare graviditeter är Alfons född i 37+3 och Ines är född i 38+3. Båda kom i gång av sig själv.
Det är som att min hjärna inte har förstått att jag snart ska föda barn, det finns fortfarande stunder då jag kan ”glömma bort” att jag är gravid till och med. Det känns så ofattbart på något sätt att jag snart ska ligga på den där sängen igen och känna den där speciella lukten som det luktar inne på sjukhus och känna en sådan smärta som gör att en vill krypa ur skinnet.
Det är som att min hjärna slår bort det. ”Äsch, det är lång tid kvar” eller ”Nej men det där var ju förr, du har redan gjort gått igenom det din knasboll!”
På ett sätt känns det skönt, men på ett sätt så känns det väldigt skrämmande också, då kanske jag får värsta chocken när det väl är dags att föda. Jag var SUPER MEGA förlossningsrädd med första barnet, även med andra barnet var jag rädd och gick på samtal hos Auroramottagningen. Denna gång är tanken att jag inte ska gå utan ha lite extra prat med min barnmorska istället.
Det kändes bra till en början men jag börjar kanske ångra mig lite.
Vecka 31
 

By |juni 24th, 2017|Categories: Min Vardag|0 Comments

MIDSOMMARAFTON 2017

Alla mina bilder är skyddade av copyrightlagen och det är olagligt att använda dessa utan tillåtelse

Vi, precis som många andra, firade midsommar igår. Vi gjorde som vi gör varje år! Vi firar med min mamma + släkt på förmiddagen till eftermiddag med flakåkning, picknick, dans runt stång, tipspromenad och lite lek. Det finns ett speciellt ställe i närheten av mamma som anordnar allt detta och så kan en köpa fika om en vill. Det är riktigt mysigt och något vi gjort i alla år. Även innan mina barn och mina småsystrar fanns.
På eftermiddagen sen så åker vi vidare till min pappa och grillar och umgås. Det känns fullkomligt lagom för oss <3
Tipspromenad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By |juni 24th, 2017|Categories: Min Vardag|0 Comments

PREGGOSAR PÅ SPA

Jag och badbollen på spa

Ikväll har jag hängt med, förhoppningsvis, nya vänner! Jag är med i en gravidgrupp på Facebook med andra preggosar som bor i samma stad som mig och vi bestämde träff på ett spa. Vi vart fyra stycken och det var riktigt trevligt. Tiden gick så himla fort bara och jag som inte hade tänkt att bli så sen hem från början 😀 När en är gravid med första barnet så finns det oftast olika föräldragrupper via MVC som en erbjuds att gå på under graviditeten och så brukar det vara några träffar efter att alla fått sina bebisar också. Men när du får andra, tredje eller sjätte barnet så anses du rutinerad och blir inte erbjuden att gå på dessa träffar. Vilket då också resulterar i att en inte träffar andra gravida som en kan lära känna lika lätt kanske.
Jag tycker det är lite dåligt att en inte får gå med i dessa grupper, jag menar, bara för att jag väntar mitt tredje barn nu så betyder ju inte det att jag kommer ihåg allt kring förlossning, den första tiden och så vidare..
Jag är så glad för gravid grupper på nätet och att vi idag kom iväg ett gäng och umgicks <3

 

By |juni 21st, 2017|Categories: Min Vardag|0 Comments

BARN #3 – STÖRST OMSTÄLLNING FÖR VEM?

Det är så helt himla bananas galet att vi redan är i vecka 30! Jag är inte den enda som längtar utan barnen visar det också och det gör mig så himla glad <3 Vi pratar ganska ofta om bebisen i magen och det är till 90% dom som tar upp ämnet och börjar prata om det. Det är mycket funderingar kring vad det kommer vara för kön på bebisen, självklart önskar sig Alfons och Ines inte en bebis av samma kön, så någon av dom lär väl bli besviken, haha!
De har kommit med några namnförslag men det är mer i stil med hejkonbacon, alfons, bebis, berra, fjärtorvar och så vidare.

Båda barnen har flertalet gånger frågat varför bebisen aldrig kommer ut snart. Senast i helgen så sa Alfons helt spontant;
A; varför dröjer det så länge tills vår bäääbis kommer?!
Jag förklarade att det är juni nu, sen juli och i augusti så kommer den. Han vart super glad att det inte var så lång tid kvar och att han längtade <3
Störst förändring när bebisen kommer är kanske för Ines? Jag tänker att hon är den som är minst nu och helt plötsligt är hon inte minst längre.
Jag tror att för mig kommer det inte bli så stor omställning, att duka fram en extra tallrik på morgonen eller klä på ett till barn kommer inte göra så stor skillnad eftersom Alfons snurrar ur det hjulet så att säga, han klär på sig själv och så vidare menar jag. Men jag kanske bara är super naiv och har fel, haha.
Hur har ni andra med fler barn upplevt det?

By |juni 19th, 2017|Categories: Min Vardag|0 Comments

ENKLA JORDNÖTSSMÖR-CHOKLAD-MUNSBITAR

I helgen vart jag sugen på nått gott, vi hade planerat att åka till en badstrand och jag ville överraska barnen med nått smaskigt.
Jag hade inte tid att gå och handla så det fick bli det som fanns hemma. Dessa innehåller endast tre ingredienser (+topping) och gick enkelt att göra.
Jag använde mig av;
Ett halvt paket digestive kex (ca 200 gram)
100 gram smör
1 dl jordnötssmör
200 gram mörk choklad till toppen

Jag började med att köra kexen i en liten mixer, haha den är så liten att jag fick mixa kexen i omgångar för att de skulle få plats.
Smälte smöret och plumsade i jordnötssmöret (vet inte varför) sen hällde jag över smöret + jordnötssmör till bunken med de smulade kexen. Mixade samman allt till en jämn smet och la i en ikea matlåda med bakplåtspapper.
Hade under tiden ställt chokladen över ett vattenbad för att smältas.
Hällde över den smälta chokladen och ställde in det i kylen.
När chokladen stelnat tog jag en kniv och skar i bitar, jag gjorde ganska små för jag tänkte att chokladen annars kommer smälta i fingrarna.

By |juni 19th, 2017|Categories: Min Vardag|0 Comments

No Comments

Leave a Reply5 × två =