MÅNDAGSNATTEN PÅ BARNAVDELNINGEN

14 oktober, 2017

Klockan hade redan hunnit bli 00:30 när vi fick komma in till barnavdelningen och vårt egna rum. Då satte de en sond på Aline (som vi bestämde att hon skulle heta där och då) Och fy bubblan vad hemskt det såg ut när de stoppade ner slangen genom näsan ner till magsäcken på henne. Hon skrek så hemskt att jag trodde mitt hjärta skulle sluta slå. Det bubblade likt ett skumparty ur munnen på stackaren <3
Ines fick lite nyponsoppa, en smörgås och ett nattlinne som hon kallade för doktorsrock. Som jag nämnde tidigare så älskar hon allt som har med läkare att göra så hennes lycka var total och hon brände av sin sista energi genom att skutta i sängen med rocken på. Sen slocknade hon och sov som en stock hela natten. Själv kunde jag inte sova. Det kändes som att jag hade ett adrenalin påslag blandat med stress känsla. Varannan timme skulle Aline ammas och sondas. Hon hade det dessutom ganska jobbigt med andningen (värre än tidigare dagar) Jag frågade nattpersonalen flera gånger varför vi inte kunde få komma och träffa ”Näs folket” direkt på morgonen, varför skulle vi behöva vänta in den vanliga ronden på avdelningen som inte skulle vara förs på förmiddagen?! Dom läkarna kan inte göra något. Men enligt sköterskorna så ville läkarna på deras avdelning bilda sig en egen uppfattning för att se om det var tillräckligt akut för att skicka en remiss till Öron, näsa, hals mottagningen (de jag kallar näs folket).
Men jag menar KOM IGEN. Ungen har sådana problem att andas att hon inte ens kan äta ordentligt?! Och läkaren på akuten som ville ha en åtgärd snarast?! Varför skickade inte han en remiss på en gång?! Självklart kunde ingen av sköterskorna svara på det, vilket jag också förstår. Men varför vi då skulle behöva vänta på ronden kunde jag inte förstå..

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

15 − nio =