Make up artist Lisa Anckarman – ”Nyckeln är att jag tror på mig själv”

31 mars, 2014

Namn: Anna Lisa Sofia Anckarman
Ålder: 24
Bor: Uppsala city
Familj: 3 syskon och två superhärliga föräldrar! Det nyaste tillskottet är min snygga, grekiska pojkvän Fethi.
Hemsida: http://www.lices.se
Kloka ord du försöker leva efter: Våga och vinn!Lisa Anckarman är den snygga högljudda och leende virvelvinden du ser ute på Uppsalas gator.
Hon dansar på elit nivå med cheerleading gruppen The Phantoms, hon jobbar som makeup artist, hon har medverkat i top model och driver modellpodden ihop med Jennifer Larsén som också är en top model deltagare. Och så ska vi inte glömma alla samarbeten och events därimellan.
Men hur började allt för Lisa, från allra första början, hur vart hon en sådan mångsysslare?

Jag vill mycket och är bra på mycket. Nyckeln är att jag tror på mig själv då gör andra det också. Om någon ska anställa en värdinna, dansare, make up artist, konferencier eller modell så vill jag vara folks förstahandsval, säger Lisa.

Varför tror du att din blogg började bli så stor?
-Jag får lita på vad andra säger och det är att jag ”matar mina läsare med nya saker varje dag”. Jag lägger även extremt mycket tid på den. I snitt 5h/dag, säger hon.

Vem var Lisa innan bloggen började bli stor och känd?
-Samma galna och glada tjej. Jag har inte förändrats ett skvatt med framgångarna. Im Lice from the block.

Lisa har alltid haft ett intresse för att vara snygg, det är superhärligt som hon beskriver det. Men det var hennes mamma som tyckte att hon skulle ta steget att gå en make up utbildning.
Berätta lite om din tid som studerande på en make up skola.
-Jag gick ut Face make up school september 2009. Då började jag jobba på FACE Stockholm i PK-huset i Stockholm. Ett jobb som jag fick genom skolan för att jag visade framfötterna och trodde på mig själv. Efter det har det bara rullat på. Ett tips! Ha alltid ett snyggt visitkort i fickan. Man vet aldrig när man stöter på en framtida arbetsgivare.

Det roligaste med att sminka andra människor är att göra folk snygga tycker Lisa. Det är den bästa känslan hon vet för folk blir så himla glada utav det. Men vad är svårast med att sminka andra människor?
-Att veta exakt vad kunden är ute efter. Mycket för kunden kan vara lite i mina ögon och tvärtom. Men jag är bra på att snacka så det brukar lösa sig!

Nu är våren verkligen pågång, har du några must haves?
-Solpuder! Den som heter Shimmer från Make up store är grym! Som namnet avslöjar är den lätt skimrig och det ger ett fantastiskt glow!
Även de fantastiska läppstiften ”LAYLA” från Highgrade.se
De sitter bra och är grymt pigmenterade!
 

Vilket är ditt bästa skönhetstips om du bara får välja ett?
Jag svarar alltid ”ett leende”. Skönheten sitter bannemig inuti.

Som make up artist så har du sminkat en hel del olika människor. Berätta om en mindre lyckad sminkning du minns.
-Jag hade precis gått ut Face make up school och börjat arbeta på Face Stockholm. Jag hade en möhippa och skulle sminka en tjej till Lady Gaga. Jag var så nervös så sminkningen blev skitful. Alla har vi varit nybörjare!

Och en lyckad sminkning?
-Även det var när jag precis slutat makeuputbildningen. Jag jobbade på en Tv4-fest och gjorde touch-ups på toan. Det var så spännande och härligt att höra alla kändisar, salongsberusade, skvallra med varandra.

En fantastisk framgång och stor upplevelse för Lisa var när hon kom med i Top model sverige, berätta hur det var.
-Jag sökte en regnig eftermiddag och trodde aldrig jag skulle komma med. Men se det gjorde jag och sedan klarade jag mig igenom  alla satans intervjuer med Tv3 och tog mig till TV. Jag är stolt över mig! Det var extremt mycket väntetid och mycket mer manus än väntat men det var kul och har genererat mycket roliga chanser för mig i framtiden.

Nämn tre saker vi inte fick se som hände under inspelningarna.
-Tv3’s produktion bestämde att jag skulle dansa in på min ”casting” för Carro och Jonas.
– Jag grät efter min första ”synkning” för att det var så utpumpande på energi.
– Vi spelade om varje sen minst 10ggr och fick därav säga allt minst 10ggr om och om igen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

två × fem =