MAGNESIUM KAN VARA RÄDDAREN I NÖDEN

31 oktober, 2017

magnesiumInlägget är i samarbete med Svensk Hälsokost

Jag var med i ett par olika gravid grupper på Facebook och ett gemensamt problem som de allra flesta, inklusive mig själv, var att få kramper i benen under dagarna men framför allt under nätterna! Som att en inte har svårt att sova ändå på grund av foglossning, måste kissa ofta och så vidare. Så ska en behöva bli väckt av kramp också, haha. Med kramp menar jag sendrag, sen kanske andra har upplevt en annan sorts känsla i sin kramp. Men för mig var det sendrag, klassikern att sätta hälen i golvet och tårna upp mot väggen för att försöka stretcha ut vaden funkade ganska bra, men det var något tröttsamt att göra det på nätterna. Och tydligen så ska magnesium tillskott kunna hjälpa mot det eftersom magnesium bidrar till att musklerna ska kunna slappna av. Så magnesium var ett populärt kosttillskott bland många som ville ha tips för att lindra kramp i musklerna, exempelvis sendrag som jag hade. Jag hade även krypningar i fötter och benen framför allt. Vissa hade även i armarna och händer. Visst låter det fantastiskt att vara gravid? Haha!
Jag tänkte att jag skulle ge det en chans i alla fall, magnesium alltså. Jag vart chockad över hur stora tabletterna var, haha. Men jag upplevde faktiskt att mina besvär blev bättre efter att jag började använda magnesium tillskott! Sen kan jag inte svära att det funkar just för dig.
Just magnesiumbrist verkar vara boven i dramat för många, så det kanske är värt att prova även för dig?

Nu är det väldigt svårt att få i sig tillräckligt med magnesium enbart via kost, men hälsobibeln har gjort en lista över livsmedel som innehåller magnesium som jag tänkte dela med mig av

* Kakao: ren mörk choklad har nästan 500 milligram magnesium per 100 gram.
* Mörka bladgrönsaker: mangold, sallat, spenat.
* Frukt: bananer, aprikoser, avokado, persikor, plommon.
* Nötter och spannmål: mandlar, cashewnötter, valnötter.
* Baljväxter: bönor och linser.
* Korn: fullkornsris, hirs, havre.
* Potatis.
* Pumpa.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

14 − fyra =