Live for the weekend – Med siktet mot festivaler

4 mars, 2015

Live for the weekend är ett band som består av Henrik Karlsson och Fredrik Palm, båda två 25 år gamla med siktet på festivaler. De kände inte varandra innan, utan träffades under en inflyttningsfest hos en gemensam vän. Strax därefter startade de bandet Live for the weekend och de släppte sin första låt för ungefär ett år sedan på Spotify. Eftersom att de pluggar så har det inte funnits pengar över till marknadsföring. Så berätta hur ni har tagit er framåt.
-Ja, låtarna har spridit sig väldigt bra ändå, våra låtar finns på spotify och även på iTunes, Google play med mera. Vi har kontaktat bloggare och så har vi medverkat i både radio och tidning som blivit en skjuts framåt. Vi jobbar hela tiden mot drömmen som är att kunna spela på olika festivaler över hela världen, berättar Henrik Karlsson.

Har ni någon drömfestival och hur ska ni uppfylla er dröm att spela där?
-Summerburst, Tomorrowland, Way out west, etc. Det finns många festivaler som vi vill spela på! Vi har nyligen påbörjat sökandet till festivaler, det är där man vill spela för det är bra stämning och allt är bara kanon, berättar Fredrik Palm. Henrik fortsätter;
-Vi nätverkar oss fram till arrangörerna för festivalerna. Ett stort kontaktnät är viktigt att bygga upp och arbete pågår just nu.

Live for the weekend

Och ni grabbar har nyligen skaffat er en manager, grattis! Vad betyder det för er att ni har fått en manager?
-En manager är viktigt eftersom det är en kvalitetsstämpel på att det vi gör är bra. Vi är verkligen glada över att en så driven samt fokuserad person som vår manager är, har valt att jobba med just oss. Samarbetet är nyligen påbörjat och vi hoppas att det kommer ge stor vinst till oss alla tre. Vi jobbar som ett team och sammanhållningen är mycket bra.
Anser ni att det är nödvändigt med en manager eller klarar man sig bra ändå?
-En manager behövs när det börjar bli fler och fler spelningar. Det vill säga en duktig person som kan koppla ihop bandet med rätt spelningar samt agera spindeln i nätet. En manager är dock inte nödvändigt i början, men vi känner att vi behöver det nu och då hade vi turen att träffa på vår manager, avslutar Fredrik.

———————-
Här kan du lyssna på Live for the weekend och deras senaste låt. Gillar du det kan du lyssna vidare på Spotify, Itunes, Google+ med mera.
Live for the weekend finns även på facebook

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

fem × 3 =