LÄTTFÖRETAGANDE – KAN DET BLI ENKLARE?

25 november, 2016

Sponsrat inlägg
Jag har som sagt företag som jag registrerade i början av detta år.
Jag kunde absolut ingenting men är envis, haha. Jag började med ett onlineprogram där jag skickade mina första fakturor. Det gick inte att göra så mycket mer via den sidan. Sen kom första momsdeklarationen hem och jag lärde mig på egen hand hur en ska göra. Men jag har inte reggat den infon någonstans liksom. Sen pratade jag med en annan kompis som visste ett super bra program.
Så självklart skaffade jag det och la ner tid på att sitta och ”låtsas” skicka de gamla fakturorna på nytt för att de skulle komma in i systemet på detta nya program jag nu skulle testa.
Men då visade det sig sen finnas en bugg i programmet som gör att det inte funkar att lägga in momsdeklarationen digitalt och någon ansvarig för hjälp verkar omöjligt att få tag på!

MEN! Det är inte bara jobbigt att ha eget företag, haha. För efter att noggrant ha lekt spion har jag nu hittat en sida som heter UKKO som erbjuder lättföretagande. Du hör hur enkelt mitt liv automatiskt kommer bli nu va?
Nej men de betyder kort och gott att de erbjuder ALLT. Jag kan fakturera och så vidare precis som vanligt. Skillnaden är att UKKO sköter skatter, sociala avgifter, bokföring etc. åt dig och det är det som är lättföretagande! SÅ. Nu hoppas jag att detta är tredje och sista gången gillt för mig, haha.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Eva Lindqvist 11 juni, 2017 at 16:09

    Hej
    Låter mycket bra med lättföretagande men jag har en liten undran… Vad händer om man blir sjuk? I vanliga fall står ju arbetsgivaren för de första 14 dagarna och sjukanmäler en till försäkringskassan dag 15. Jag har svårt att tro att Ukko står för 14 dagar sjukpenning…
    Lycka till med ditt företagande 🙂

  • Leave a Reply

    9 + fjorton =