KNÄSKYDD VID TRÄNING OCH AKTIVITET

3 juli, 2018

Betalt inlägg i samarbete med Svenskt kosttillskott

Jag har försökt att komma igång med min löpning igen sedan ett tag tillbaka. Men jag vart tvingad till en paus på grund av onda benhinnor men också för att mitt knä värker. Som jag skrivit innan så tar jag det väldigt lugnt efter denna graviditet för att försöka komma tillbaka till löpning igen. Jag lunkar mer än vad jag faktiskt löper. Men just nu struntar jag i hur fort det
går, jag koncentrerar mig super mycket på ANDNINGEN. Och att bara hålla mig i ett tempo snabbare än gång. Jag är glad att jag knäskyddkom 2 km i alla fall! Det gick absolut inte snabbt.
Min average pace var ungefär 8:26, sprang ca 480 meter var 5e minut. Något som jag känner bromsar mig är mitt knä. Det gör ont när jag löper och det gör även ont när jag är ute på barnvagns promenader och går i ett lite snabbare tempo. Det är såklart super frustrerande för mig som har lite halvtaskigt tålamod och nästan förväntar mig att kunna löpa lika bra som innan graviditeten. Trots att jag gjort denna resa med att komma tillbaka till löpningen efter två tidigare graviditeter också, haha.
Men detta med att det värker i knät är inget nytt för mig egentligen. Jag har fått ont i knäna vid varje graviditet på slutet och efter graviditeten. Och jag är helt övertygad om att det har med min vikt att göra. För jag har hittat en gemensam nämnare när det kommer till mitt onda knä. I regel varje gång jag har problem med mitt knä så väger jag 93 kilo eller mer. Och det är inte bara vid löpning det värker, det värker även när jag försöker göra knäböj, jägarvila och så vidare. Jag som älskar att träna och riktigt känna hur det bränner i röven, haha. Så för mig känns det inte som ett alternativ att sluta med sådana övningar.
Men nu har jag alltså under några veckor fått prova ett knäskydd som heter Rehband Core Knäsupport och jag har använt storlek XL. Det finns en bra guide på hemsidan hur du mäter för att få fram vilken storlek du ska använda dig av. Detta knäskydd är anatomiskt utformat och är faktiskt medicinskt godkänd med bevisad effekt. Detta knäskydd är gjort av ett material som heter neopren som verkar värmande för muskler och leder. Det kanske låter dumt nu när det är så varmt ute, haha. Men ja, jag upplever att det blir lite extra svettigt att ha denna på sig ute nu under sommaren men det går att tvätta knäskyddet i tvättmaskinen så länge du kör max 40 grader och utan sköljmedel, undvik torkskåp och tumlare för det kan eventuellt slita på konstruktionen av ditt knäskydd.
Detta knäskydd är förutom bra att motverka ledproblem och skador även bra om du sysslar med styrketräning, crossfit eller andra sporter där knät utsätts för tyngd. Jag brukar till exempel passa på att göra knäböj medan jag vaggar Aline i barnvagnen! Passa på att slå två flugor i en smäll, hon blir sövd och jag får lite träning och blir inte så rastlös, haha.

Jag har nu provat detta knäskydd under några veckor och jag tycker det känns skönare att gå och löpa, det uppfyller absolut en funktion! Knäskyddet känns mjukt mot huden och följer knäets rörelse bra både i löpning och vid till exempel knäböj. Jag har testat en annan modell av knäskydd tidigare men det följde inte knäets rörelse och stoppade den naturliga rörelsen tycker jag.
Så detta var en positiv upplevelse för mig! Som du ser på bilderna nedan är det även inbyggda stödskenor på varje sida av knäet. Detta gjorde mig först lite orolig att detta knäskydd inte skulle följa knäet rörelse, men där hade jag fel (som tur var!)
knäskydd

Jag är super nöjd med knäskyddet och kan stå bakom denna produkt och rekommendera den till dig som lider av liknande knäproblem som mig. Upplever du andra problem har de flera olika knäskydd som du finner via länken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply13 − 10 =