JAG FÖRBJUDER DIG INTE

24 november, 2016

Om det jag skrev om julklappar här om dagen.
”Varför ska jag inte få köpa dyra presenter om JAG har råd” och yada yada. Ja men varsågod, jag förbjöd ingen att köpa de 37 dyraste julklapparna en kan hitta till sin unge.
Jag menade bara mer vad leder det till? Blir barnet verkligen gladare av 37 svindyra paket än av 5 ”billiga” paket?
I min familj finns hyfsat många kids som vi firar tillsammans med. Jag upplever det snarare som att de ledsnar på att öppna efter ett tag. De öppnar bara för att. Som på löpande band. De är som tomtenissarna i tomteverkstaden som sitter och slår in paket på löpande band. Fast nu är det ungarna som sitter där och öppnar julklapparna på löpande band. Vissa julklappar hinns eller finns det inte ens intresse att titta på eller öppna klart innan de ska fortsätta öppnas. Gåvorna uppskattas inte.
Då kan jag tycka att det har förlorat sitt syfte och charm med att ge julklappar.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

ett + 4 =