HAR DU LEVANDE BLOMMOR HEMMA?

16 januari, 2017
Sponsrat inlägg med Interflora Fresh

Har du levande blommor hemma? Jag har inte det, haha. Mest för att jag tyckt att det vart svårt att hålla dom levande och när de dör ofta blir det i slutändan ganska dyrt med blommor. Jag har i och för sig en orkidé som verkar trivas som tusan. Jag skulle väldigt gärna vilja ha mer levande blommor hemma och färgsprakande buketter på borden. Det ger en speciell känsla av freshness i hemmet. Dessa blommor skulle jag mer än gärna ha hemma som vardagsblommor och som sagt på måndagar kanske jag skulle köpa hem en färgglad bukett att ställa på bordet så en får lite extra energi och pepp med sig in i den nya veckan. Vet att många kör på ”fredagsbuketten” men jag skulle hellre föredra en måndagsbukett 😀
interflora

Jag minns från när jag var liten, mammas faster och hennes man jobbade i en Interflora butik så jag brukade följa med dit. Jag minns speciellt doften av att gå in i en blomsterbutik.
Nu är jag vuxen och går inte alls in i en blombutik så ofta som jag borde, haha! Men igår efter jobbet var jag på språng och såg en Interflora Fresh butik på Vaksalagatan i Uppsala.
Trodde först att de bytt namn men jag fick lära mig att det finns lite mer än 50 Interflora fresh butiker runt om i Sverige, och de är alltså samma koncept som ”vanliga” Interflora men att Interflora Fresh är lite mer. Det fanns bland annat doftljus, inredning och choklad som du kan köpa till buketten till exempel. En annan skillnad är att fyra gånger per år så lanseras Freshpaket som består av krukor och heminredningsdetaljer, som då enbart finns i Fresh butikerna. Som nu till exempel finns vårens Freshpaket ute i butik och har inspirerats av hav, himmel och rymd. Färgerna går i ”blått” (det hette koboltblått) himmelsblått med en touch av grönt. Jag skulle säga att det var lite 60-tals retro och framtidsdesign. Jag har förut skrivit att jag gillar second hand och återvunnet, så därför vart jag extra glad över att glasvaserna är gjorda i 100% återvunnet glas! 
Interflora2
När Alfons föddes fick vi en superfin mor och son bukett av pappa som han hade köpt hos Interflora. Jag visste inte ens att det fanns sådant, haha.
Den såg ut ungefär så här men var gul, vit och lila.
900x9002

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 16 januari, 2017 at 20:00

  Jag älskar blommor :). Fast har nog dödat en hel del också ;). Brukar bara köpa såna som typ kan leva utan vatten 😉
  När jag flyttade hemifrån som sjuttonåring råkade jag döda en kaktus… Det var ganska duktigt måste jag säga 😉

  • Reply MediaMamman 17 januari, 2017 at 15:40

   Hahah ja det var väldigt duktigt att till och med kunna döda en kaktus 😀 Det vet jag inte om jag har lyckats med ännu, haha!

  Leave a Reply

  5 + tretton =