Instagrams nya regler – Du behöver EJ slå på notiser!

28 mars, 2016

Ingen har väl kunnat missa, hysterin, ja jag skulle nästan vilja kalla det för hysteri haha, som har pågått på Instagram den senaste tiden?
Bilderna som har cirkulerat om att en ska slå på notiser för att inte missa några bilder från just denne.
Jag började fråga olika konton vart de fått informationen ifrån, att ens bilder inte kommer synas längre om en inte slår på dessa notiser. Men det var ingen som riktigt visste. Så som jag misstänkte så har de flesta sett denna bild och bara hakat på, haha! Och det är ju inte bara en som gjort det. I morse när jag scrollade igenom Instagram var det minst 10 nya sådana bilder om att en ska slå på notiser.
Men grejen är att du INTE behöver slå på dessa notiser. Ingen kommer försvinna ur ditt flöde bara för att du hoppar över att trycka på den knappen. Alla foton kommer fortfarande att visas, bara inte i kronologisk ordning som det hittills har gjort. Instagram har skaffat en algoritm, liknande den som finns på Facebook.
Vilket alltså betyder att den kan se vad du som användare har gillat, kommenterat och vilka följare du ofta är aktiv hos och så vidare. Och dessa anses då vara populära enligt dig och kommer då att visas högre upp i flödet eftersom de anses som en favorit hos dig, istället för att de kommer i kronologisk ordning.

Det enda som händer när du slår på notiser är att du kommer bli terroriserad av din egen telefon, den kommer ständigt vibrera, haha. Du kommer få ett burr så fort någon du slagit på notiser har laddat upp något på Instagram. Vilket kan bli rätt jobbigt om en har slagit på dessa notiser på många konton…
Jävligt irriterande skulle jag tycka och har alltså därför valt att inte slå på dessa. 😀

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =