INSTAGRAM VILL INTE ATT MAN SKA SYNAS?

14 september, 2018

Idag är en sådan dag när tiden går så jäkla snabbt. Jag har inte ens varit utanför dörren ännu och klockan är nu 14:03. Jag har suttit inne och jobbat med företaget. Jag har haft produktionsmöte, jag har skickat fakturor, mailat, skrivit blogginlägg och så vidare. 
Jag har även funderat över det här med Instagrams algoritm. Företaget har gjort det svårare och svårare att nå ut till människor för mig som influenser men det har också blivit svårare för mig som användare att se de konton jag faktiskt vill se. Eftersom att algoritmen väljer att visa de konton den tror att jag gillar mest. Jag tycker det är lite tråkigt, för de konton man ser mest, är de konton man interagerar med mest också. Så då finns det fina guldkorn som liksom faller mellan stolarna tråkigt nog. 
Sen nu när jag har samarbetat med Smartphoto har jag märkt att de bilderna har fått mycket färre likes och mindre räckvidd. Det är så klart super tråkigt för jag har inte gjort något annorlunda med dessa bilder än andra i mitt flöde. Det vill säga, det är inga rena produktbilder utan det är fortfarande naturliga bilder på familjen och så vidare. Så jag frågade på min Instagram Story om det är så att ni faktiskt medvetet inte gillar bilder som är samarbeten. Och det var faktiskt några som svarade att de är less på samarbeten. Att det finns så många konton som lägger upp flera samarbeten i veckan. Mest troligtvis inte betalda och mest troligtvis betalar dessa konton ej skatt heller. Vad grundar jag det på? Jo, att man knappt vet hur man märker ut ett samarbete signalerar för mig att man kanske inte heller vet om att man är skattskyldig och därför endast tar emot gratisprodukter för att man får ett ha begär.
Och det är såklart tråkigt om det ska påverka mig och  mina samarbeten, jag gör inte samarbeten ofta i mitt flöde. Jag brukar lägga upp några adlinks i min story liksom. Men jag förstår absolut att man blir less, så inget ont mot er! <3 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

fyra × ett =