INFO OM DAFTÖLAND

30 juni, 2019

I samarbete med Daftö Resort och Daftöland

Vi har spenderat i princip heeeeela dagen inne hos Daftöland som ligger vägg i vägg med campingen. Det finns karuseller, lekställen, hinderbana, spelhall, ja allt du kan tänka dig. Det finns också väldigt fina miljöer och omgivningar med blomster och grönt. Det kommer komma en video om någon dag från vårt besök inne i parken.

Jag fick en fråga på Instagram om det är handikappanpassat inne i parken och det skulle jag säga att det är. Det är breda gångar och lätt att ta sig fram. På ett ställe är det en liten bro som kan vara svår att gå med permobil till exempel men det finns flera vägar så det är inget måste eller hinder att den bron finns egentligen.

Det finns en del karuseller inne i parken men alla är från 90 cm vilket Aline tyckte var lite tråkigt då hon älskar att åka. Vilket leder mig in på ytterligare en fråga jag fick på Instagram om Daftöland, om det är värt att åka med endast ett barn på 2,5 år. Är barnet över 90 cm lång så skulle jag tycka det! Men om barnet är under 90 cm lång så är det kanske inte värt att betala in sig för att spana på miljön, en teater och leka på de lekställen som finns. Men smaken är ju som baken så det beror nog på barnet. Jag kan inte direkt påstå att Aline har haft tråkigt inne på Daftöland. Det finns flera andra ställen att leka vid.

Det finns också en hinderbana som alla barnen tyckte var rolig, även Aline om hon kanske var lite liten för den. Men med vår hjälp så var det inga problem. Hon älskade att balansera och klättra i den delen som ser ut som ett skepp med broar i luften hon kunde springa omkring på. Och att leka på underlaget inne vid hinderbanan som består av träflisor var tydligen väldigt kul, haha. Det finns en stor hoppkudde i mitten av hinderbanan som var väldigt rolig för både vuxna och barn. Det finns en till del av hinderbanan som jag ej har med på bild.

Det spelas också en pirat teater kl 15 varje dag som både jag och barnen uppskattade väldigt mycket! Det var fin rekvisita och de använde en del trix som rök, bomber och så vidare som gjorde upplevelsen av teatern ännu mer maxad. Efteråt fick en möjlighet att träffa piraterna och ta bilder.
Det är också rövar rock klockan 17 men vi var aldrig kvar så länge att vi såg den. Dessa pirater går omkring inne i parken också och är väldigt busiga och vänliga med barnen.

Jag måste ge en eloge till de roliga toaletterna inne på Daftöland.
Väldigt fint målade och så hade de ett speciellt rum med två barntoaletter, ett litet handfat, duschar och skötbord. De andra toaletterna var också målade med olika motiv inne på varje toalett. Det var med andra ord inga problem att få barnen vilja gå på toaletten. Annars kan det ju vara så att det är för kul att leka och åka så de håller sig in i det sista, i alla fall mina barn. Men nu vart det en kul grej att sitta i grottan, haha. Dock ingen handikappanpassad toalett vid dessa.

Mat inne i parken så finns det ett ställe som serverar snabbmat i form av hamburgare, pommes, kebab, korv. En vuxen portion låg på 110 kronor och barn 65 kronor. Jag gillade dock inte kebaben då det var strimmor av något annat kött och inte ”riktigt” kebabkött. Sen kan jag tycka att 110 kronor för snabbmat är lite dyrt. Dock ett plus att de ej använde plasttallrikar. Det fanns även två andra ställen en kunde äta på som vi aldrig provade så jag kan tyvärr inte uttrycka mig om dessa, men jag TROR det var i stuk med pannkaka och tacos.
Möjlighet till glasskiosk och ett ställe som sålde slushie och snacks. En mugg med slush kostade 30 kronor och det är väl ändå ett ”normalt” pris om du besöker något annat ställe.

Sist men inte minst så vill jag nämna att jag vart positivt överraskad av deras spelhall. Den var lagom stor och vad jag kunde se kostade allt 10 kronor. Jag tycker att i många spelhallar så har det blivit dyrare, att ett spel kan kosta 20 eller 30 kronor. Sen hade de ett gäng spel med gripklo som du fick fortsätta spela på ända tills du fick en vinst. Det kändes ändå schysst för det är ju ändå barn som kör och jag tror vi alla vet att det ibland kan vara svårt att pricka rätt med en sådan gripklo.


Daftöland´s öppettider nu under sommaren är 10-19 och personer över 90 cm behöver betala inträde. Det kostar 180kr per dag men om du förbokar när du bokar din vistelse så blir det lite billigare. I inträdet så ingår alla åkattraktioner och föreställningar.
Hoppas att detta inlägg har varit till någon hjälp och har jag missat att ta upp något så är det bara att lämna en kommentar så ska jag besvara frågan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

2 × två =