INFO OM DAFTÖ RESORT

10 juli, 2019

Inlägget är i samarbete med Daftö Resort
Nu har det gått nästan två veckor sedan vi kom hem från vår semester på Daftö Resort och jag kan fortfarande få frågor om campingen. Så jag tänkte att jag postar ett inlägg med lite info kring det också.
Vi åt frukostbuffé varje morgon och två av tre middagar på en restaurang som ligger på campingen som heter Packhuset.

Det är en ganska stor restaurang med tre olika delar och stilar.
Maten var bra och prisvärd tycker jag. Vi åt hamburgare, räksmörgås, två stycken barnbuffé och så dricka på det. Vi hamnade runt 630 kronor tror jag det var. Barnbuffén kostade 79 kronor och innehöll; köttbullar, hamburgare, köttfärssås, pasta, pommes och pannkaka. Sen fanns en del grönsaker och andra tillbehör. Det var uppträdande för barnen på kvällen också med pirater som uppträdde. Så första kvällen valde vi att sitta i den stora restaurang salen nära scenen. 

Sen finns det en del lite längre bort från scenen med soffor om en föredrar att sitta där. Vi åt frukost där en dag, alltid rent och fräscht. Extra fint känns det när det fanns nyplockade blommor eller annat grönt på borden varje dag.

Sen fanns det en tredje del som kändes lite mer lounge aktig eller mer chill, haha. Jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig. Två soffor med stora fluffiga kuddar, härliga korgfåtöljer att sitta i och så vidare. Här brukade jag och Krille sätta oss efter frukosten och dricka en kopp kaffe i lugn och ro medan barnen lekte inne i lekrummet.

Panoramabild över lekrummet. Det finns en leksakskök som ej syns och bakom mig finns en tv och mjuka puffar

Det fanns även möjlighet att sitta ute och äta sin frukost eller middag med utsikt mot poolen. Så har man simkunniga barn och är bekväm med att de badar själva så kan du sitta kvar vid middagen men ändå ha lite uppsikt.

Det finns andra restauranger inne på campingen som säljer till exempel pizza som vi åt en kväll. Så du måste inte äta på restaurangen varje kväll om du inte känner för det. Det finns kök i till exempel Solhöjden så du kan laga din egen middag om du föredrar det. Även en grill går att boka upp till stugan. En affär finns på campingen där du kan handla allt ifrån mat, hygienartiklar, leksaker och badtillbehör.

Men när vi ändå avslutade med en bild på en pool i bakgrunden kan jag gå vidare till pool området!
Det du skymtar i bakgrunden på bilden ovan är en stor och djup pool. Det finns en svamp som sprutar vatten så det blir som ett vattenfall och en glasskiosk finns.
Här kommer en bättre bild av det området

Fortsätter du upp på vägen där jag står och fotar så kommer du till ett annat område med barnpooler och solstolar. Det var väldigt fint där! Jag känner att mina bilder kanske inte riktigt ger denna avdelning rättvisa. Men ni får ett hum i alla fall! Det är gratis att bada om du är boende på campingen annars kostar det 90 kronor.

Det finns några olika lekparker inne på campingen vi hängde vid. Det finns även någon heter Piratloftet dit du kan gå för att hänga, pyssla och leka.
Daftötåget finns också som kör ett varv runt campingen och verkar väldigt populärt hos de flesta barnen.
Det finns en äventyrsgolfbana på campingen som var super mysig, våra barn lekte hellre än att spela golf med oss, haha. Alla banor var fantasifulla och hade roliga figurer osv.
Vid poolen arrangeras poolparty av piraterna som rör sig runt campingen och skojar och busar med barnen.
Det finns också två stränder i närheten. Den ena ligger precis på campingen och den andra skrev jag om i ett tidigare inlägg, det tog ca 10 minuter att promenera med barnen dit.
Det finns fina promenadvägar vid vattnet också!
Återigen, hoppas detta inlägg hjälpt och undrar du något är det bara att lämna en kommentar här eller på Instagram. 
Är du nyfiken på stugorna så finns det med i våra klipp som ligger på Youtube.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

19 − åtta =