HUR GICK LOPPISEN MED TRE BARN?

1 oktober, 2018

Jag satte Aline i bärselen igår och gick till loppisen med alla barn. De lyckades städa upp på rummet och fick 100 kronor var att handla för på loppisen. Jag var mest spänd på att se hur de skulle hantera pengarna. Jag var inte så orolig över att gå själv med barnen, har gjort det förr. Men man vet ju aldrig om det går lika bra som förra gången, haha. Hur som helst!
På vägen till loppisen så hade jag ett pepp-talk med kidsen om hur de kunde gå till väga inne på loppisen. Jag förklarade att de behövde inte gå bredvid mig hela tiden så länge de tittade försiktigt på sakerna och om de hittade något de ville köpa och jag inte var där så kunde de fråga personen hur mycket saken kostade och be om hjälp av personen att räkna pengarna.
Jag är nog ganska godtrogen av mig. Jag litar på människor. Jag tror det bästa om folk, speciellt på sådana här ställen. Jag tror inte att någon säljare skulle försöka lura ett barn och sno pengar liksom. 
Nå ja, jag gick ditt med ett uppdrag om att hitta ytterkläder till kidsen, till skola och dagis. Efter en liten stund kom Ines glatt och berättade att hon köpt en klänning. En stund senare hade hon köpt en doktorsväska, sen en till och sen en till klänning haha. Jag ville inte lägga mig i hennes val. Det var hennes 100 kronor och om hon var nöjd med att köpa i princip två likadana saker så var jag också nöjd. Alla var glada och det flöt på väldigt smidigt. 
Men vi gick inte på någon bio vilket Ines vart lite ledsen över. Men jag orkade inte gå på bio med alla påsar från loppisen och så hade jag inte med mig någon mellis till Aline. Annars hade säkert hon kunnat somna. 
Men nej, bio får bli en annan gång!
Jag tänkte visa vad jag köpte på loppisen.


Och det barnen shoppade för sina egna pengar var;

Ines två prinsessklänningar och hennes två doktorsväskor. Hon kommer väl bli en framtida princessdoktor, haha! Hon har dessutom redan två doktorsväskor hemma. Ines gjorde av med alla sina 100kronor.

Alfons köpte en röd buss som man kan öppna på mitten och förvara bilar i, både inuti och ovanpå. Han fick en massa små mjuka figurer också. 40 kronor spenderade han och har 60 kronor kvar han sparar.

Aline fastnade för denna filuren. 5 kronor gjorde hon av med, haha.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

sexton − 4 =