Hon är 1,5 år – Ska vi börja med napp?

26 januari, 2016

Ines vart 1,5 år förra veckan. Och hon använder inte napp eller flaska som du  säkert vet om du har följt mig ett tag. Men för dig som inte gjort det kommer här en kort historia.
Hon har alltid haft svårt för nappar. Hittade en modell som funkade. Hon kastade ut den ur vagnen. Nappen vart påkörd av en bil. Ingen modell dög och det tog två veckor innan vi hittade samma modell som den som vart påkörd. Då ratade hon även den. Sedan dess har hon inte använt napp och inte heller accepterat flaska.
Detta hände i somras när hon var strax innan året.

Men nu när hon är 1,5 har hon börjat visa lite intresse för napp. Inte mycket men ändå lite. Ibland när hon ska nattas så kan hon acceptera att suga på nappen. Det gjorde hon inte förut. Så Krille tänker att det kan vara bra att erbjuda henne nappen bara vid nattning så att det ska bli lättare för honom och andra att lägga henne. Medans jag tycker att det är dumt att börja med nappen nu när hon varit utan så länge. Och det är ju en pers att sluta med napp sen.
Skulle du ha börjat med napp vid läggningar om du var i vår sits?

Ines för inte så länge sen

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jenny 26 januari, 2016 at 20:47

  Ok svår fråga… Min son har aldrig tagit napp och jag slutade amma honom när han var drygt ett år. Trodde aldrig han skulle vilja sluta amma men de gick genom att jag gick runt i bärselen, satt tom på lite blinka lilla stjärna på youtube när det var som värst om nötterna. Sen efter typ en vecka så började allting bara flyta på. Och han hade glömt bröstet…. Vet inte vars ja ville komma med detta. Men jag tror att man kan vänja barn att va utan napp eller tutte.Om man barar är lite envis….nappen är alltså inte enda sättet att få barn att sova på:) sen sover ju min lilla son som en kratta men det är ju en annan femma…

 • Reply Catrin 26 januari, 2016 at 19:40

  Vet exakt hur det är!

  Kevin var likadan och ratade den redan efter 2v.. Så nej – skit i det, men gör som ni själva känner! Jag ammade dock hnm i 7mån så det blev som hans napp 🙂

 • Reply Camilla 26 januari, 2016 at 19:25

  Jag hade nog gjort det om jag hade tyckt att det underlättade mycket. Nu har inte jag varit igenom napp avvänjandet så vet inte hur jobbigt det är men om hon bara kommer ha napp när hon sover tänker jag att det blir lättare att vänja av?! Men som sagt har jag ingen aning om det är så, jag har det framför mig. 😉

 • Reply Jeanette 26 januari, 2016 at 15:00

  Nä…jag skulle faktiskt inte velat det. Känns ”onödigt” i så sent skede att börja erbjuda napp om barnet klarat sig så länge utan.

 • Leave a Reply

  nitton − 7 =